This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, September 30, 2010

Waktu malam bubuye




Perkara yang bubuye akan lakukan terutama waktu malam


1) dok tepi tingkap




2) alert kepada sesiapa sahaja yang nak masuk masterbedroom .Why? sbb Baby si hamster ada dlm master bedroom

3) lompat sana sini + amin aci kejar + agah2 org supaya kita main dengan dia




4) kalau kita mandi, dia akan tunggu depan pintu bilik air.Fav spot: bawah penyidai baju


main dengan kertas sampai kat dalam bilik master



main dengan baby the hamster...



kt bawah penyidai baju

Berebut port tido

Bubuye nie satu lagi perangai dia yang tak boleh bla is kalau dia dah chop port tuh, dia tak mau share2 dah. even dia tido di hujung 3 seater sofa or tido kat atas karpet. Kalau kami datang duduk sebelah dia(kalo dia tengah tido laa) sanggup dia bangun and tido kat port lain..adei



sejak hari pertama bubuye dengan kami, awal2 lagi dia mengisytiharkan tilam segitiga nie hak milik terpelihara dia.kalau dia nak tido, this is the 1st port dia akan pilih.Masa ni bubuye tengah termenung sebab rindukan adek.




ini lak sofa 3 seater yang ada banyak teddy / bantal ..mmg syok kalo dia dapat landing sini disaat kesejukan hujan


ini pulak bantal busuk mama dia.Selalu berebut dgn mama dia..aku kene chop bantal busuk ini awal2.Klo dia dh dapat..adei...tak samapi hati nak amik.Bantal busuk nie selalunya di letakkan di atas tilam segitiga fav dia...




nie kalau dia tido versi tengah merajuk.tido pun nun di hujung carpet.

Wednesday, September 29, 2010

mama bubuye and mummy intan demam

Adei, kesian bubuye bila mama and mummy dia demam...sapa nk layan dia..
Mujur adek ada..nasib baik kelas adek pada hari rabu lepas adalah pada waktu petang.So, bubuye adalah kawan nak main aci kejar.Bubuye memang suka explore apa sahaja yang dia boleh main.
Dah laa time kami main monopoly dia suka sangat jadi GODZILLA..haha... kami bila dh agak2 dia nak jadi godzilla, aku mula bagi hint "umah2 / hotel2 korang nie ada insurans tak?cover tak kalo godzilla menyerang..hak...hak.."..dia datang kaco pun sekejap2 je...peh tuh dia lepak sendirian sambil tengok tv..macam paham je tgk tv tuh


Bubuye tengah berfikir " bila korang nak main monopoli lagi? Bubuye nak jadi Godzilla"




Hantar Eipy ke LCCT




Last monday, kami bawa Bubuye bersama - sama kami hantar Eipy (my adik lelaki) to LCCT. Well, eipy and intan nak Bubuye ikut bersama..so, kami pun bawa dia lah. Bubuye nie kalo ikut, mmg nak dok kt driver seat..




amboi2, siap tido dengan lena nye lagi....mr hubby mmg terpaksa layan kerenah dia laa




sekejap2, dia pergi ke back set dok sebelah adek or intan...tp most of the time dia nak dok kt driver seat je


nie lari ke belakang sat..dok nagn mummy intan and auntie adek.tali tuh sekadar eksyen je..Bubuye nie hanya akan dok diam kalo dipakaikan tali



kalau kereta benti, dia suka sangat duduk kat atas dashboard tgh tuh sambil usha auntie adek dia main game(ada hati nak kaco, tapi takut kene babab muntut)




nie time benti kt kawasan yang agak panas..so tutup muke kekononye nak elak cahaya matahari laa

Kebun Jati





Post kali nie agak berlainan sedikit dari post2 sebelumnya...raya harituh, sempat balik Grik kejap tgk kubur arwah abah. Alang2 tu, singgah sebentar di kebun jati peninggalan arwah kepada kami. Dulu kawasan nie sangat semak..sekarang dh clear



aku nie nama je anak jati kg tawai.dari kecik sampai sekarang, aku paling takut pacat...eiiiiiii...geli....kalau balik dari kubur, adik2 aku yang menjadi mangsa meng'check' akan kehadiran pacat2 itu di kakiku ini..hikhik



Ini adalah adik ku yang no 2 di dalam kebun kami..


Kami plan nak buat seperti yang arwah buat..share2 4 adik beradik untuk menanam semula pokok jati. Kami adalah under program anak angkat..

Saturday, September 25, 2010

stray cat

talking about stray cat, dulu rina kureng sikit dengan kucing lebih2 lagi kucing jalanan..bukan apa..sbb rina akan gatal2 bila ada kucing..adei...but Bubuye really change me...we really love bubuye so much..Jarang sekali kami dapat dengar suara kucing nye..tah laa..dia hanya bersuara bila dimandikan..first time dia on heat..kami tak tahu pun..sbb dia tak de laa pulak jadi penyanyi saprano macam kucing2 lain...cume bahagian 'ttuuuut' je asyik basah and maybe bubuye tak selesa, so dia keep going jilat that area untuk keringkan

back to the topic..dekat car park apartment, ada 3 ekor stray cat....anak2 dia selalu sangat duduk bawah kereta kami..memang cukup risau kalau2 ter ' langgar' anak2 kucing ini. Mereka sedikit liar and susah sangat nak ambil gambar mereka..ini antara gambar2 yang kami berjaya snap dengan penuh susah sebaba mereka adalah sangat liar

bawah kereta orang


nie bawah kereta kami before mereka lari ke kereta orang lain



nampak tak ada 2 ekor anak kucing ???ibunya dah lari ke tempat lain sejurus kami start enjin kereta

Tuesday, September 14, 2010

more pic of bubuye


1) tgh explore pasir..FYI, bubuye nie toilet trained..so kami xpakai pasir sgt pun.



2) I luv you bubuye

Sunday, September 12, 2010

i miss you bubuye

Bubuye..rindu nye mama kt bubuye..jangan nakal2 tau...mama tak sabar nak jumpe bubuye nie...tiap2 ari mama tgk gambar bubuye kt hp je...isk...isk...syahdu gile....dh 4 ari tak jumpe nie..mmg rindu sgt nie...huhu...