This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, October 5, 2010

2nd time vaksin at Kelana Jaya Veterinar Clinic

Well, disebabkan bubuye kene berak berdarah, we decided to bring her to Dr Intan last tuesday.
Lagipun it is the time for her 2nd vaccination...when we r about to reach the clinic, bubuye mula buat perangai...kejap pi depan ..kejap pi belakang...samapi parking..agaknye dia familiar kot...xmo dok diam..

kedatangan kami disambut oleh seekor kucing kaler putih + kuning yang sanagt comel sambil landing bebetul depan pintu masuk clinic..comel nye kucing nie...dari luar dah nampak kucing doc intan yang bernama eva menanti(jadi patung sambil usha orang pulak)

doc trus timbang bubuye...wah..sudah naik 1 kg ++ bubuye nie since her last vaccination..good..
the as usual...kene bg ubat cacing(de-worm) sbb poo bubuye ada sedikit darah.

masa nak bagi bubuye mkn ubat..dia buat perangai..dia luakkan balik pill tuh even doc dh aim bebetul ... after a few times cuba and tak ok gak..pakai syringe je...settle bab tuh..doc intan jab bubuye for vaccination..



tak nak dok diam masa bagi makan ubat



bubuye merenung syringe berisi vaksin...takut aaa tuh

cost perbelanjaan
vaccination= rm 45
ubat cacing utk 5 hari + yg doc bagi = rm 10
on-spot ubat kutu = rm25
nasihat and penerangan yang sangat berguna = foc

kucing nie kalau divaksin..dia akan jadi 'baik' kejap..
mala tuh..bubuye tido sepanjang masa

mula-mula(tengah mamai2 nie)


then dia slow 2 panjat sofa..cari tempat nak landing yang besh laa tuh






the next morning..aku bangun je dia tgk aku mcm nie



aku belai2 dia..then dia sambung tido macam nie






zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

4 comments:

  1. haaa...susah nak tengok dia jadi baik macam nie...time kene vaksin je la baru dia baik sat..tuh tdo dengan penuh perasaan tuh

    ReplyDelete
  2. murah juga pil..blm penah bwa kucing ke vet..nak try la..baru je bela kucing bulan lepas..

    join me http://ailurophile-bsr.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hehe..rina pun sama...baru je sangat..after 5 days rina trus bwk p vet because i bukan suka kucing sangat dulu...sebab nak biar dia roaming dalam umah..so nk make sure dia bebenar bersih and sihat

    ReplyDelete