This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, October 18, 2010

Kisah Bubuye dan Asya a.k.a Aca

Hurm..dh lunch hour dah rupanya..sejuk kat office nie..Nak menapak ke klcc..malas... lunch kt opis je laa.....

Kisah Aca


Hi! I am Asya a.k.a Aca !


Tadi sempat chat dengan Intan a.k,a Miz Hyuna a.k.a Mummy Aca.. Dia mengupload gambar Aca untuk tatapan kami semua . Even sekejap je Aca bersama kami, namum tetap ada kenangan dengan dia.Mujur mummy dia nie bukan orang lain..dapatlah kami tahu perkembangan semasa Aca.Aca nie saya adopt.Tapi disebabkan ketidak-ngam-an Aca dengan Bubuye ( Bubuye nie jealous sangat), Aca di adopt pulak by Intan


Mummy? Mummy? mana Mummy nie??


Menurut Intan, Aca makin manja (hurm..dh 5 hari dh Aca dgn Intan)...cume dia masih takut2 kalau ada orang ramai. Bab nak mandi, memang senang and dia pandai pakai pasir kucing .Tak de buat hal lagi lah. Aca juga sukakan tempat yang gelap(hurm still remember bila Aca conquer port Bubuye bawah sofa tuh..memang dia suka dok dalam tuh).

Hurm, semalam Intan bawak Aca jalan-jalan..dia sangat jinak dan pandai jalan bila dipakaikan tali ..

Comel kan saya nie?


Cerita Bubuye

Bubuye nie sangatlah manja.A day before, dia asyik bersin2. Semalam dah tak bersin, cume dia demam sikit. Tapi still cuba jadi aktif. Bila dia bangun tido, dia akan ajak kita main2, bila dia letih, dia minum air + makan then sambung tido. Begitulah rutin Bubuye semalam..adalah dalam 4-5 kali dia ulang. Tetapi dia asyik tidur tuh yang kami rasa dia demam. Yerlah..semalaman tido kat tepi tingkap..mau tak berembun..huh.

Bubuye 's play time.






Pancing warna-warni tuh baru je kami beli masa ada petdrive ke apa tah yang dekat OU last two week




Menyorok sebelum kembali menyerang..jeng..jeng..jeng



Gonggong kain yang digulung.One of Bubuye's fav toy

Sapa tak risau, Bubuye jarang tidur dalam jam 8-9, tetapi semalam, jam 7 mlm tuh dia dah landing. Selalunya, bila bukak pintu rumah, dia akan tunggu bawah meja makan, samapi tengok berapa orang yang masuk. Itulah rutin Bubuye seriap hari.Tetapi semalam, dia tidur awal..huh..sah demam nie..cek badan dia..ok...then bila dia bangun, dia ajak main..huh...




Nampak tak ekor Bubuye kat tingkap tuh



Rutin Bubuye setiap malam, melihat bulan dan bintang


This morning, Bubuye dah normal seperti biasa(ikut pergi masuk balik, tuggu kita bersiap dll)..
Dapatlah aku membuat kerja dengan tenang..huhu

No comments:

Post a Comment