This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, October 17, 2010

Nie laa balasan nye kalau degil cakap mama ngn papa

entri kali ini tentang kefaham kucing terhadan apa yang kita cakap

Kucing...nak kata tak paham apa kita cakap..kalau kita kutuk dia(cakap dia busuk ke...cakap dia comot ke) , merajuk...nak kene pujuk baru ok...pantang salah cakap sikit, mesti masuk bawah meja, dalam sofa or dok baring dalam bilik air..huh...bubuye...bubuye

Last week, kami berbincang2 nak adopt seekor anak kucing sebab kesian tengok Bubuye bersendirian..maian aci kejar pun dengan kita, main aci nyokrok pun dengan kita...baru dok cakap-cakap nak letak si tecit yang baru nie kat bilik air dia , dia dah dok tercari ..belum ambik lagi laa sayang....

Bila dah adopt..penerimaan Bubuye pada mula nya..ok laaa...tetapi after a few hour, sebab kami bagi si tecit nie (nama nya Asya or Aca) main mainan Bubuye, dia mula memprotes. Tak mau makan, dok senyap dan lain-lain nak bagitahu kami yang dia cemburu..



ini adalah Asya a.k.a Aca...... versi nakal



ini adalah Aca versi baik di lap mummy baru dia

Luckily my future sis-in-law berkenan dengan si Aca.Dia pulak adopt Aca dari kami.Baru lah Bubuye menjadi Bubuye kembali..KEmbali riang, dengar kata dll.

Huh..bab paham or tak nie...Bubuye nie kalau lagi kita marah..lagi dia nak buat...Malam tadi dah pesan kat dia jangan tidur kat tepi tingkap..nanti demam..DEGIL!..kan dah pagi tadi dok bersin2..tuh laa degil lagi....nak kene babab muntut dia nie..Tapi still terkinja2 as usual...pagi2 ikut masuk bilik..time kita mandi, dia tunggu depan bilik air...as usual....huh...harap balik opis nie dia dah ok..Bubuye kuat kan...kan?

3 comments:

  1. hehehe, 2 bubuye 2 faham la aper yg di ckpkn...
    hehehe... bubuye mesti dh sehat dh... insyaallah...

    ReplyDelete
  2. Harap-harap macam tuh laa. Dia suka tido dalam sofa(bawah sofa ada kain and that kain dah berlubang hasil kerja tangan hamster kami)..then bubuye suka masuk dalam lubang tu.Adei..Si Aca nie pun suka mengikut.Kt umah baru , baik pulak si Aca nie.

    ReplyDelete
  3. hey.salam perkenalan.do visit my blog ya

    ReplyDelete