This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, November 11, 2010

Bubuye and Ninie

Dah lama tak ber blog..Agak sibuk dengan kerja..well...kali nie nk cerita cikit pasal Ninie.
We planned to 'ikat' Bubuye. But everytime nk ikat, dia on heat..so, there are 1 time vet suggest, kawin kan sekali, bg can kat Bubuye. Klo menjadi, alhamdulillah, klo tak menjadi, ikat trus.
Cari punya cari,ceh macam mencari menantu pulak..kami terjumpe Ninie. Bincang2 dengan mama Ninie, dia bersetuju meminjamkan Ninie semalam dua.

For the first time Bubuye menerima kehadiran kucing lain dalam hidupnya..Mebi sbb Ninie tegap + ensem +jantan ..kami borrow Ninie masa Bubuye tengah on heat.








Bubuye tak sabar nak berkenalan dengan Ninie.. Lama jugak dia tunggu depan pintu carrier nie sebab Ninie malu-malu kucing

adei...ada kerja laa pulak ..sambung nanti

updated on 26th Nov 2010...

Kenapa aku rasa macam aku terlupa sesuatu..beday eipy kot arini..huhu..ok..kita sambung..
Ninie nie besar rasanya more 2 kali ganda bubuye...Bila aku tgk Bubuye..Bubuye macam kecik je..huhu...




Bubuye : Ninie...ko tengah buat apa tuh?
Ninie: Tah..aku nak tau benda kuning (tali) nie apa dia..aku gigit2, tak rasa apa2 pun. Ko tak tau ke benda apa nie?


Last day Ninie dengan kami, pagi2 tuh masa ninie nk buang air, Bubuye pun menyibuk..nak buang...memandangkan bubuye klo poo or pee muntutnya di basuh setiap kali poo or mee, Ninie pun muntutnye kami basuh...tengok telinga ninie selepas muntutnya dia basuh...macam marah jek Ninie....jangan mara aaa




Hurm..after 2 week..aku tgk si bubuye nie aktif nye kemain...adei...abes pasir Baby the hamster dia buat main..Berterabur pasir kt dalam bilik..nak kene nie Bubuye nie....



2 comments:

  1. name kucing 2 same ngan nama saya..
    huhu..

    ReplyDelete
  2. haha...jangan terconpious pulak..ninie nie sebenarnya jantan yang gagah perkasa + besau...Bubuye adalah betina yg nakal + byk main2

    ReplyDelete