This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, November 25, 2010

Bubuye Rindu Papa,Auntie Farah ,Uncle Chomb dan Uncle Eipy




I know..u missed them so much...Mama tau Bubuye tercari2 Papa and auntie Farah.. Nanti abes cuti sem..tiao2 minggu mesti auntie Farah balik.. Kejap2 dia jenguk bilik fav auntie farah dia bergayut dengan incik Azam...Hampa :(...



Bubuye masuk dalam bilik tuh, tercium2 cari baju auntie Farah... Tak de :( .... mujur bantal auntie farah ada bau2 auntie farah..bantal pun jadi lah..Bubuye tido sebelh bantal auntie farah..tanda rindu yang amat lah tuh...adei... ..sedih mama tengok kamu nie... selalunya..papa or auntie farah ada nak main2 dengan dia..mama tak larat..mama selsema laa sayang...dok diam2 sudah...hikhik..


luckily uncle faris dtg..ada jugak pengganti papa dia kejap..tp uncle faris main kejap2 je dengan dia...Ha...ingat warning uncle Faris..jangan kaco Baby dia..kang ada yg jadi kucing goreng tepung..hikhik..isk..isk...mebi bubuye suke tgk uncle faris surf net..ada saja dia nk explore...Lagipun uncle faris suka main pancing dengan dia...tak de laa dia jemu....


Bila uncle faris balik..umah jadi sunyi..Bubuye termenung lagi..sabar yer sayang..nanti papa balik..Bubuye main lah aci kejar puas2 dengan Papa..Nanti Auntie Farah balik..Bubuye cium lah baju auntie Farah puas2 erk..

Sesekali mama teringat hari pertama kamu datang. Auntie Cina bawah rumah sanggup naik ke atas nak bagi kamu kt kami. Masa tuh mama kureng sikit dengan kamu. Mama ingat lagi Papa kamu and Uncle Eipy kamu pujuk mama untuk jaga kamu. Pandai kamu ambil hati mama erk.. Amboi2..dulu selalu gesel2 kat mama masa mama tak suka kamu..bila mama dh syang..nak gesel2 pun susah. Ini lah Bubuye..Dia memang seekor kucing yang pandai ambil hati orang.....



Mama dan Papa sayang kamu Bubuye .................

2 comments:

  1. aloh..bubuye dh domok...tomei huhuh

    ReplyDelete
  2. entah laaa...nk kata gemok..ak gemok..mana nk gemok nye..asyik main je....pagi2 dh lari sana sini..ajak main aci kejar..adei..bubuye..bubuye

    ReplyDelete