This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, November 28, 2010

Makan Pudding Caramel





Last saturday, memandangkan dh lama xbuat pudding caramel...aku plan nk buat laa..alamak..jelly pulak tak de.. i prefer buat pudding caramel tanpa telur..memandangkan jelly xde..kenelaa pakai telur...huh..dh lama xbuat nie..igt2 lupa pulak macam mana nk buat..
Semalam baru tersa nk makan..tengah2 aku dok syiok makan puding nie..Bubuye menyibuk buat muka comel...Jarang Bubuye berperangai macam nie...aku kasi dia test sikit..cuit sikit je..amboi..jilat sampai licin yaa.. ...Bubuye mintak lagi..aku cuit sikit di jari ku...Bubuye nie mengada2 sikit..klo ayam dari sup Nariza, dia xpandang...nak ayam biriyani Syed..adei... kek coklat tak pandang..nak cheese cake... nie 3-4 kali jugak laa aku cuit pudding nie..manis kan...sbb tuh dia ngap aja...

Semalam bubuye nak tido sebelah aku masa aku tengok tv. Pagi tuh dh kene jentik telinga sebab dia jadi beruk .dia suka panjat tingkap.. Bahaya nak oi..kang jatuh macam mana... Mama marah sebab mama sayang... Sepanjang hari semalam dia main aja.... dlm kol 2 tuh pnat agaknya, dia pun nk tido...tah berapa kali dia alih tempat aku pun tak kira, edn up dia tido kt atas sofa kaki kt hall. Adei...letih sangat ke sayang mama nie....

haha..tido sampai terjelir lidah....(sowi gambar tak clear)



cari makhluk tersembunyi




Uncle faris yang baru nak mandi, tak sengaja tercampak hanger tepat kene kt kepala bubuye..Mana lah uncle nk nampak kamu..bulu kamu dh sama dengan kaler sofa dh...adei...Uncle Faris memang tak pasan kamu tido situ...Tau2 pas campak hanger atas sofa, tetiba terdengar bunyi loceng kamu.. Tak pasal2 terkujat Uncle Faris kamu..




Isk..isk..tak senonoh betul kamu tido...adei




Malam tadi, awal lagi Bubuye dah chop katil. Lagi satu peel Bubuye nie, dia tak suka share..even katil yang besar tuh pun dia nk conquer sekor2.. Klo kita dok tido ujung tuh pun dia akan bangun cari port lain... Banyak songeh tol....Mama baru nak landing, dia awal 2 lagi dh landing kat tengah2 katil erk..pandai kamu...


2 comments:

  1. sebab dia sekor je kt umah nie..so semua org tumpu kt dia sekor..huhu..tuh yang mengada2

    ReplyDelete