This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Friday, December 10, 2010

Cat Bed untuk Bubuye


Tempoh hari aku ada jahitkan cat bed utk Bubuye..mesin jahit tak de..pakai tangan sudah.. nk beli..macam tak berbaloi sbb barang-barang nk buat cat bed ni aku ada...memandagkan aku ada banyak masa terluang, aku pun jahit tangan cat bed Bubuye.. Hasilnya..adei..Bubuye tak mo pakai...aku perasan Bubuye suka tido atas towel..so, aku amik inisiatif guna towel untuk lapik.. Dan....jeng..jeng..jeng..

.tak sia-sia aku jahit..Bubuye gunakan cat bed tuh bersungguh-sungguh..Cayang dia..Muahsss





nak tulis apa erk hari nie?



Hari ni kita citer pasal mama Bubuye punya story.

Last week, terjumpa sekor kucing kaler itam mcm pakai tuxedo..jantan + manja...disebbkan masa jpe dia, dia dok golek2 sebelah BOBO ( Bobo adalah nama manja kereta AP), maka aku namapak kucing nie BOBO..Memandangkan masa tuh aku baru balik dari pasar malam, aku bgi dia makan kueh je lah...Bobo dok golek2, aku raba2, oo mcm ada sedikit kurap nie..Memandang aku nie suka noo baca blog pencinta kucing lain, aku tau ubat utk kurap adalah minyak gamat. Tak dapat nk snap gambar Bobo sbb hp ku tak dapat nk snap gambar dalam keadaan gelap..aku ckp kat Bobo, soh dia dok ctu..sok aku bg dia bw + minyak gamat...tp hampa..keesokkankan harinya, Bobo tak muncul2 sampai laa nie...time aku tunggu, dia xde..time aku xtunggu, nmpak je si Bobo nie..b4 this mmg pernah nampak Bobo tapi tak laa sedekat tempoh hari..xpelah,..nk buat macam mana kan?

Hari nie dh hari Jumaat. Tak sabar nk balik + main aci kejar dgn Bubuye.. Bubuye sejak 2 menjak dia semakin manja. Klo aku p toilet pagi2 buta, dia ikut..klo aku bgn nk mandi p keje..dia ikut..klo boleh nk ikut masuk toilet skali. Pulak tuh skang selagi tak de tukang cuci muntut kt umah..selagi tuh dia takkan berak kencing..huh...


i am cute