This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, January 3, 2011

Insan-insan penting dalam hidup Bubuye




Of course dalam hidup bubuye ada beberapa orang yg sangat sayangkan dia...
Well asal nye bubuye nie dijumpai berkeliaran sekor2 mkn kt sampah oleh anak jiran kami yang berbangsa Cina. Setelah dihadiahakan seekor anjing , pasangan warga emas nie memberikan Bubuye kepada kami memandangkan Papa sgt sayangkan Bubuye and kami selalu bagi bubuye mkn piskies( Yerlah, jiran kami bagi Bubuye makan makann anjing je sbb ada banyak baki setelah kehilanagn Yuli/Yuri (baka Shih Tzu)..

Nie laa anjing jiran kami yang kene curi tuh



At first, Of course i am the first person to object bubuye untuk dok dalam umah sbb aku gatal2..
Memandangkan masa tuh Eipy ada dirumah, dia turut memujuk ku untuk membela Bubuye sbb Bubuye sgt manja.

This is Papa Bubuye



This is Eipy .. (Uncle Eipy kepada Bubuye)





Bwk jumpe vet rupa2 nye penyebab kenapa aku gatal2 bila ada kucing sbb hama/kutu di badan mereka.. after vaksin + letak ubat kutu.Bubuye akhirnya bersih dr kutu. So now..aku tak lagi gatal macam dulu dh



Nie bubuye with auntie farahnye




Uncle Faris yang sentiasa mengwarning Bubuye supaya jangan kacau Baby (A robos hamster)



Well, last week, bubuye kantoi ketika sedang menikmati bau baju adek yg belum basuh..Dah laa kt area ketiak tuh yg menjadi pilihan nya

MAsa nie memula dia kantoi..Bila dia perasan aku tgk mengambil video..trus dia stop



Tapi yang kali nie..mmg dia bebetul menikmati..adei