This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, March 31, 2011

Mama...tolong Baby

akhirnya ada jugak sedikit masa nk bercerita tentang Baby the robos hamster.

Baby merupakan satu2 nya kawan bubuye dalam rumah nie. sehari selepas bubuye di kembirikan,
Bubuye act lain macam. Dalam keadaan perut yg masih sakit, dia sanggup memanjat sofa tempat beradanya cage Baby. Bubuye cuba mengambil perhatian kami seperti memberitahu sesuatu namun kami xpaham. After a few moment, baru kami sedar sebenarnya Bubuye nak bagitahu yang tangan Baby tersangkut di celah2 cage. Mcama mana boleh tersangkut tuh memang masih misteri. Sebab selama beberapa tahun bela hamster, inilah kali pertama tanagn hamster boleh tersangkt kt celah2 cage brand harbitrail. Pelik kan?



Bubuye setia menanti depan pintu sementara kami menguruskan Baby.
Bubuye: mama, Baby macam mana?



Mama: Baby masih hidup sayang. Meh sini




Bubuye setia menunggu sementara darah2 di tangan baby di lap. Bubuye sedang memerhatikan Baby yg sedang dirawat.




Bubuye mencium Baby. Macam tak percaya je Baby masih survive.




This is Baby




Mama, letak cage baby kt bawah boleh? Bubuye nak teman Baby malam ni



sepanjang malam Bubuye setia menemani Baby. Mama tahu kamu resah sepanjang masa.




Namun.....................



Baby pergi jua setelah berjuang selama 4 hari. Lagipun Baby dah tua sebanagi seekor hamster..lagi tua dari Bubuye. Umur Baby dalam 1 tahun 8 bulan ++. Baby merupakan 'kakak' kepada Bubuye. We miss you Baby.....



2 comments:

  1. cian baby.. :((
    tapi cam awk ckp die dah tua...
    RIP BABY...

    ReplyDelete
  2. tuh laa..as a hamster, tuh kira tua dh lah sebab jangka hayat hamster, paling lama rina pernah bela dlm 2 thn lebih sikit je.utk pun jalan pun dh xlarat....

    ReplyDelete