This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, April 28, 2011

Shiro nak tido skali erk



Minggu nie Shiro dh mula pandai nak manja2 dengan Mama Bubuye. Tiap kali Mama Bubuye tersedar, musti Shiro menyendeng kt ujung kaki.. Dah byk kali mama ter sepak kami.sorry laa kamu nie kecik sangat..tau2 ada objek berbulu je kt ujung kaki.


malam tadi mama tersedar as usual. Tp tengok2 aku tengah syiok landing baekkk punya atas dada mama. lena betul kamu tido. Manalah perginya si Bubuye ni..rupa2nya si Bubuye nie landing baek punya atas sofa port dia .

inilah pertama kali mama merasa ank bulus bebetul nk bermanja ..klo bubuye dia mmg dr dulu mengada2. tak nk share..

Shiro tertido kt kaki..




Wednesday, April 27, 2011

Kenapa nie sayang?






Bubuye?
.
.
.
.

.
.
.
.


bubuye sayang mama ngan papa tak?
.
.
.


.
.
.
.

kenapa lidah ni terjelir? letih sangat ke sayang?

besh laa peluk kamu time kamu letih. reti pun nak duduk diam..
.
.
.
sayang mama ni comot laa...tapi yang comot ni laa mama sayang
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dh besar rupanya sayang mama ni.

bubuye tengok apa tuh sayang......

berat bubuye pada 25/04/2011 = 3.89 kg
timbang kt klinik dr Intan. Bubuye teman adik Shiro vaksin yea.

regards...
Mama Bubuye


Tuesday, April 26, 2011

Malam nie auntie and uncle Bubuye balik..









Yeay....tengah hari kejap lagi Papa Bubuye akan jemput auntie Farah balik. Semalam adalah last paper Auntie Farah. Sapa Auntie Farah ini? Auntie Farah adalah adik Mama Bubuye yang bongsu yg kini blaja kt UKM Bangi terchenta..hik..hik..terchenta gitew sbb Mama Bubuye dulu pun study kt situ..Hehe.. So malam nie Bubuye ada laa teman nak ajak main2 yer. Sekarang ni, Shiro pun dh mula tak takut dengan auntie Farah. Last weekend, Bubuye and Shiro turut menemani Auntie Farah meng study kan diri. Shiro dah mula berani raba2 lutut Auntie Farah and raba2 buku Auntie Farah dia. Bubuye as usual dia akan dok lepak kat satu penjuru sambil memerhatikan keadaan sekeliling.

ini auntie farah



Flight Uncle Eipy adalah malam nie jam 9 ++ sebab waktu ketibaan Uncle Eipy adalah jam 12 tgh malam ++ .. Today(eh, kira sok laa) uncle eipy balik.. Sapa Uncle Eipy ini? Uncle Eipy merupakan adik Mama Bubuye juga. Uncle Eipy sering dia chop rakan gay kepada Papa Bubuye sebab Mama Bubuye malas nak dengar derang dok sok sek pasal kereta. Kemana je mesti berdua. So, di sebabkan esok Mama Bubuye kerja, so malam ini Auntie Farah yang akan teman Papa Bubuye jemput Uncle Eipy. Waa, ni 1st time Uncle Eipy jumpa Shiro, Shiro jangan nakal2 tau.

ini Uncle Eipy


Nak tau macam mana rupa Papa Bubuye? Ini lah Papa Bubuye...hehe..Pagi tadi Shiro muntah. Bubuye tak abes2 tanpa jemu cube menginform kami tentang 'hasil' Shiro. Tuh laa, mama soh makan makanan kamu, kamu rembat Bubuye punya.. Padan muke.

ini lah Papa Bubuye yg tak jemu2 melayan kerenah Bubuye and Shiro



Bubuye and Shiro....

Bubuye : SHiro...jangan kentut tau
Shiro : zzzzzzz

Lots Of Love,

Mama Bubuye

yang lain di vaksin, yang lain yg lebih2

tadi jam 7 singgah klinik dr intan (kelana jaya veterinary clinic) untuk check up Shiro. Dr intan puas hati dgn Shiro so trus vaksin si Shiro ni. Bubuye ikut sekali. Dapat info baru. Rupa2nya kadang2 perut kitten buncit sbb tak kentut2. Lawak kan? sbb mama bubuye bercerita yang Shiro nie suke makan makanan bubuye, so poo lembik. Then Dr Intan tambah, poo akan lembik and tambah pulak tak reti / tak lepas nk kentut so perut buncit. Hehe. Tapi kalau kitten poo, mmg busuk pun. Dulu sll terkena dengan Bubuye. Masa tuh dia kecik lagi laaa.


huh, nie di saat mama bubuye menulis entry nie, si Shiro dok aktif macam biasa. Bubuye pulak yang macam mengantuk. isk..pelik..takkan doktor salah inject. Tapi depan mata mama bubuye dr Intan inject Shiro tadi. Pikir Shiro akan jadi 'good boy' malam ni..Tapi nampak gayanya macam Bubuye pulak yang kene vaksin. Nie kes terbalik nie..adei...ape kes laa budak2 nie.

nie tah apa yg Shiro langgar ni. Mama Bubuye nak tengok kejap :)..daaaaaa

Plan hari ini




Hurm, jap lagi nak bawak Shiro jumpe vet. This is Shiro's 1st time jumpe Dr Intan. Dah call clinic tadi untuk confirmkan yang klinik masih di buka :)... Bubuye of course akan turut serta even deworm dia lambat lagi. Saja temankan adik terchenta dia..



Malam tadi 2-2 ekor bergusti tepi mama bubuye..adui.. Bubuye ni memang lah. Suka sangat ajar Shiro buat benda2 yang bukan2. Renda2 kt bucu alas meja tinggal 1 je yg survive. Itupun semalam Bubuye ajar Shiro main dengan renda2 nie.

Shiro kini suka lari berhalangan seperti yang Bubuye suka buat. Tapi asyik fail sebab Shiro tak cukup tinggi untuk lompat melepasi sofa. Haha.. Mama Bubuye and Papa Bubuye sangat lega Bubuye sangat sayangkan Shiro.

Shiro pun kini tidak lagi takut pada kami. Bubuye dah jadi Bubuye balik. Asyik nak manja2 and dah ikut rutin biasa. Rasanya tak lama lagi Shiro pun akan ikut rutin Bubuye nie.

Shiro sangat kuat makan. Adui. Bubuye makan 2 x sehari, tp Shiro 2 x sejam!! .. Makan, jangan tak makan. Semalam kami bagi budak 2 ekor ni habis kan RC wet food yg auntie farah mereka beli. Suke derang dengan brand yang nie. Bubuye tak pernah suka makan wet food pun sanggup panjat fridge demi nk mendapatkan wet food ini.


Dak tecit yg kuat makan

makan lagi.....Cebuk biru tuh sebenarnya bekas air derang. Wajib di isi penuh and di tukar airnya(even tak abes) sekerap yang boleh. Bubuye tak nak minum dalam bekas air yg kecik or yang biasa. So, Shiro pun terikut2.


Udah2 lee makan tuh nak oi...


Shiro nie klo dia tido, kalau kita cucuk-cucuk or angkat ke, dia tak bergerak2. Tido mati bak orang kata. Lain pula dengan Bubuye. Bubuye ikut macam Mama Bubuye, sensetep. Bunyi pintu, dia terjaga, bunyi orang lalu lalang, dia sedar.
Bubuye jilat2 pun dia boleh landing baeeeekkk punya..

Bubuye tido berbantalkan Shiro. Kang Shiro terkentut kang baru tahu. Dah laa bau kentut kitten bau nye urmm.....

Regards,
Mama Bubuye and Papa Bubuye


Sunday, April 24, 2011

Selamat Pagi Semua..


Selamat pagi semua.. apa khabar? mulai hari ini, mama bubuye nk annouce yang Shiro adalah toilet trained kitten :) :) :).... dh 3 hari Shiro poo and pee dalam toilet. Good boy :).. dah 2 hari Shiro nk tido n manja2 dengan kami waktu malam. Bubuye still macam dulu...yang suka buat mama marah.. lari sana sini.. lompat sana sini.. Shiro pun dah mula ikut Bubuye. Semalam bubuye buat lari pecut berhalangan, Shiro pun ikut di belakang, namun....Shiro tak cukup tinggi seperti bubuye lagi, so dia ter jatuh tergolek gitu bila cube lompat melepasi sofa..hahahhaha...gelak besar kami yg menyaksikan aksi lawak pagi ahad semalam...hehe...jgn mare aaaaa

mari kita nyanyi ramai2 demi mendatangkan mood pada hari isnin ini :) :)

1
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
|
|
|
3

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



la.laa..laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




tak..kita kene nyanyi sama- sama laaaaa

Saturday, April 23, 2011

I am Shiro

Hi..i am Shiro....


Saya sangat pemalu ..





Saya sekarang dah ada kakak.



Ini kakak Shiro, Bubuye namanya



Sekarang blog ini jadi blog Bubuye and Shiro... Happy reading :)
p/s : akhirnya mama bubuye dapat mengupload gambar Shiro..

Thursday, April 21, 2011

Bubuye Sayang Shiro erk

Walaupun Bubuye hanyalah seekor kucing, namun dari raut wajah nya yang comot itu, terpancar kasih sayangnya dia kat Shiro.




Shiro masa kali pertama kami jumpa dia ketika en Fizan cuba memaksa Shiro makan. Mungkin terlalu takut masa tuh, macam susah je nak bagi dia makan or minum. Siap ada pet lover menawarkan shringe untuk membantu Shiro minum pada masa itu.


Tapi kini...

Shiro suka curi makan makanan Bubuye. Mama kadang-kadang nak marah, tapi kamu dah makan, takkan mama nak halang. Shiro makan RC for babycat, and Bubuye makan BW and RC. Setiap kali Shiro makan makanan Bubuye, tentu Shiro poo cair sedikit. Macam mana lah nak ajar dia so that dia makan dari mangkuk dia sahaja. Huh..



Alamak, stuck laaa pulak..help me....help mee...

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Collar untuk Shiro

Susah kami nk detact mana Shiro nyorok tanpa collar..siap kamu nanti papa pakaikan kamu dengan collar yg ada loceng, di mana saja kamu cuba menyorok, gerenti dapat jumpa :) ..

Bukan apa, dah 2 x tersepak dia sebab dia selalu sangat tiba-tiba muncul entah dari mana..mujur tersepak(maklumlah, baru 1 weeks ada anak bulus kecik nie), kalau terpijak macam mana?
adui..risau kami,

This is Shiro with his new collar :) :)...


Hurm..Bubuye nie memang ini peel dia...almost sepanjang masa dia menjilat2 bulu Shiro :)...






Haaa..kan dah CIRIT!!!

Semalam balik kerja..tengok2 Si Shiro telah cirit birit..adui...dia dh pandai pakai toilet tp ter missed jugak..ada jugak emas2 dia kt tempat lain..tak sempat nk masuk toilet ke nak oi..tak pe..mama n papa akan sabar dalam mengajar kamu..mama n papa paham kamu nie kecik lagi...adui..tuh laaa..kuat sangat makan...kan dh cirit.. Last time masa 1st time bubuye makan Blackwood, yes dia makan terlalu byk n end up cirit..kene bg ayam rebus utk mengeraskan poo dia...nak kata si Shiro kene diarrhea, elok je jadi beruk sarkas..lari sana sini, main sana sini..sah laa jadi macam bubuye..mana tak nya..dalam 3 jam 5 kali kamu makan...adui..makan --> main --> minum + makan--> main bla..bla..itu je laa yg kamu tahu..kakak kamu si Bubuye tak de lah makan macam kamu..adui...harap2 harini dia tak cirit..tgh puasakan dia kejap.yer laa..makan banyak sangat..kan dh cirit..Shiro...Shiro


Entry kali ni mama bubuye letak gambar bubuye masa dia kecik...comel kan?sekarang dia dh comot dh


BEFORE

(PUTIH)


AFTER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scroll lagi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v



urm...nilai sendiri laa tahap ke comotan anak mama bubuye yg sekor ni

Wednesday, April 20, 2011

DIY thing

Kesian mama tengok si Shiro suke sangat dengan cat tree yg Papa Bubuye buat tak siap suatu tika dulu.. Bubuye tak pandang cat tree tuh, tp Shiro suka sangat cat tree nie. Tak pelah nak, nanti mama pujuk papa bubuye buat cat tree untuk Shiro erk. Kakak kamu si Bubuye nie memang eksen sikit. tak pandang nye cat tree nie. Tapi kamu sungguh2 menggunakan cat tree tak tak siap tuh.

mana taknya, papa buat sikit2, itupun bila papa kamu ada masa..mama memang tak de masa...Kene pulak si Bubuye langsung tak pandang cat tree ni. Sbb tuh papa kamu hampir2 nak buang je cat tree tak siap nie. nnti mama sponser kain baldu n brg2 sikit, nnti mama soh papa buat balik erk?

Mama nak re-start design balik. mebi klo ada reseki, ujung minggu nie kami betulkan sikit yer sayang :)

mama pujuk papa buat yg alal2 macam nie

(contoh dari http://dearcats.blogspot.com/2010/11/pokok-kucing-cat-tree-yeahh-our-cat.html)

or macam ni



dari web apa tah...

Mama tahu papa kamu rasa sangat dihargai apa bila kamu suka cat tree tak siap ini..tak boleh nk update gambar..nnti ada cable baru boleh update :)...

Tunggu nanti Mama n Papa buat DIY cat tree untuk kamuu :) :)

Lots of Love.......
Mama Bubuye.........


Surat Mama Buat Bubuye

Kehadapan anakanda ku yg dikasihi selalu,

Sampai hati anakanda Bubuye melupakan bonda dan ayahanda. Anakanda Bubuye lebih sayangkan anakanda Shiro dari bonda dan ayahanda. Di manakah kasih sayang Bubuye terhadap kami? menagap nak?mengapa?

sekian..


eceh..buat lawak kejap pagi2...hurm..tahlah..adik beradik 2 ekor nie tak boleh berenggang langsung.. klo bubuye tak nampak shiro 5 min, mula laa terpekik2 mencari si shiro..si shiro pula, klo tetiba tak nmpak bubuye, mula laa memanggil2..adui...mama n papa nk ajar shiro poo n pee dalam toilet nak...mama kene kurung shiro dalam toilet semalam..Bubuye nak teman boleh..tp jgn pulak tak samapi 3 jam bubuye dh panggil2 nk keluar..adui..mujur Shiro macam dh tau port poo n pee..pagi tadi shiro poo an pee dalam bilik air..ini adalah hari ke 2 dia berbuat demikian..even semalam papa cakap Shiro ter poo and pee kt bilik, tp still ada masa utk Shiro belajar....

Bubuye sekarang lebih suka bersama Shiro. Shiro akan dipastikan berada dalam radar matanya .

Shiro


Bubuye


Kini dh ada 2 ekor dak comot kt rumah tuh..sekor suka poo n pee di bilik air depan...sekor lagi suka poo and pee di bilik air master..huhu..tak pelah nak..asalakan kamu tak poo n pee merata2 sudah :)..Nampak sangat yg bubuye terlalu sayangkan Shiro..and Shiro terlalu manja dengan Bubuye...Shiro suka kacau ekor Bubuye yg bulu ala2 nk tak nak je panjang tuh...Meraka asyik melompat sana sini...tension mama menatapa programming and sql hilang bila tengok kami bermain sama2 :)

Mama and Papa sayang Bubuye and Shiro

p/s: mama n papa bubuye tak dapat nk upload gambar baru sbb cable ada pada auntie farah kesayangn bubuye..:(

Monday, April 18, 2011

Pertama kali tangan di ngap bebetul

Adui..last night, kami bagi Bubuye makan wet food yg dibeli oleh autie farah. So Si baby Shiro ni menyibuk2 je nak join sekali..Actually bubuye nie agak tak suka dengan bau air dari wet food nie..klo diletak dalam bekas makanan, sampai kesudah dia takkan sentuh wet food tuh.. dia siap kuis2 macamlah busuk sangat makanan tuh. So, klo nak bubuye makan wet food, mama bubuye kene laa letak kat tapak tangan .. Baru laa bubuye makan dengan lahapnya(klo brand whiskas ke qiut ke..dia tak pandang..sabo je laa...).. so shiro pun makan dr tapak tangan papa bubuye..hahahah...sekali dgn tangan papa bubuye dia ngap..kihkih...mama bubuye gelakkan je..heheh..so kene laa letak mknn tuh atas bekas lain untuk shiro..bila dh abes, Si shiro tanpa segan silu pergi 'join' makanan bubuye yg kat atas tapak tangan mama bubuye. SO bubuye terpaksa share dgn shiro..sekali lagi..NGAP..tgn mama kene lagi..adui..sakit laa sayang oi...."bubuye..kamu kene ajar adik kamu nie, sakit ni..."


ini adalah wet food yg Bubuye n Shiro makan..mama bubuye ambil gambar dr net..maaf lah, kabel tah pergi mana..mama bubuye xdapat nk upload gambar :(





ada rupa macam shiro x??



mama bubuye n papa bubuye nak bg Shiro jadi macam nie laa.....so that dia tak boleh nak suka2 masuk dalam sofa..nakal erk....mama tak de, kamu keluar, nampak mama cepat2 kamu nyorok aa



Ini bukan bubuye...ini gambar hiasan kucing macam bubuye..hehe...



Sunday, April 17, 2011

Adik ke Anak? Welcome to our family baby Shiro

Dear All reader,

We are glad to tell all of you that now Bubuye dah ada adik baru. Tak sempat nak upload gambar adik Bubuye. We adopt adik Bubuye dari kak Syikin kt pet show di mines semalam. Excited sangat sampai mama Bubuye terlupa nak mintak no phone kak Syikin nie. We will give full love and care kat adik Bubuye.

Pening jugak nak pilih nama nie. Masa Bubuye dulu pun mama Bubuye main letak je. Asalnya nama si tecit nie adalah Tongga kot. Hampir2 kami letak nama dia Wilca(usop wilcha--hahha)..papa bubuye nak letak nama si tecit nie sanji(nama tukang masak dalam citer one piece)..isk..last2 auntie fara nk letak nama si tecit nie as S.H.I.R.O. Actually maksud shiro = putih. Auntie farah nie otaknya telah diracuni oleh kartun2 jepun nun, so dia teringat nama anjing shin chan adalah shiro. Hurm. Shiro pun shiro lah.

Risau memula masa mama bubuye nk kenalkan Shiro dengan Bubuye. Alhamdulillah Bubuye dh mula sayang si Shira. Seboleh2 dia tak nak bagi Shiro mengexplore rumah tuh. Beberapa kli bubuye cube angkat si shiro(ala macam mama kucing gonggong anak kucing tuh) tp di sebabkan Bubuye tak de skill so kacang je si Shiro nie lolos. Comel bila tengok Si bubuye nie jadi macam ibu pulak. Haha, beberapa kali Papa Bubuye cakap kt Bubuye yang ini adik dia tau.
Nanti Mama Bubuye balik kerja, mama bubuye update gambar baby Shiro :) :)

To be continue.....



Baby Shiro tido sepanjang jalan nak balik rumah. Manja si Shiro ni


Bubuye tertido..


Updated during lunch hour...
This is the 1st sesi perkenalan Bubuye ngan Shiro. Dulu masa kami temukan Bubuye dengan Aca a.k.a Asha, Asha suke tampar muka Bubuye. Malam tuh bubuye asyik merajuk je. Berlainan pula dengan si Shiro. Mungkin Shiro masih kecil lagi so dia tak de lah melawan Bubuye. Bubuye pun mungkin sebab dah besar, so dia tengok Shiro agak manja, dia pun ok je. Bising mulut Bubuye apabila si Shiro nak jalan2 explore rumah. Seboleh2 dia nak Shiro dok menempek dengan dia..aduhai manja mama sekor nie...Bubuye sayang kat Shiro erk..

Mata Shiro macam Bubuye. Warna biru. Bulu Shiro ada tompok2 macam kaler coklat cair. Ekor Shiro warnah hitam gelap. Tak macam bubuye yg agak cerah ekornya. Bulu shiro macam medium long hair..nak kata pendek, bulu shiro panjangnya 3 kali ganda bulu Ninie..nk kata panjang, bulu bubuye lagi panjang...Apalah bebudak 2 ekor tuh tengah buat skang kan?


sesi perkenalan laa nie...


Tuesday, April 12, 2011

Bubuye dh ok

Huhu..mujur bubuye tak sihat 1 hari je..malam tuh asyik nak manja2. tido pun 'rela' share port dah. Selama nie, org nak tumpang duduk pun tak bagi. Kedekut....

This morning, disebabkan hujan, bangun lambat laa pulak. Adei, bubuye dh mula gigit2 tanganku yang penuh dengan kesan cakar bubuye tanda nak suruh mama bubuye bangun sebab peel bubuye nie, pagi2 dia nak cebuk air dia diganti air baru. Dia juga nk di usap2 macamlah dh seminggu tak jumpa. As usual, kalau mama bubuye lambat sikit je, bising lah mulut dia bak makcik tua..adei... miow..miow sebab tak de sapa layan dia nk tukar air minum dia...

till this moment, mama bubuye masih mengantuk..asal erk? malas giler nak buat kerja. Mata mama bubuye dh muak tengok sql script nie..adei.........




Kalau bubuye landing baeeekkkk punya macam nie, tanda nya
1. Dia nak air minum yang baru
2. Baru kene marah dengan mama dia so kekononnya merajuk laa nie..

Kadang2 tuh, mama bubuye terasa Bubuye nie terlampau dimanjakan. Mana tak nya, papa bubuye and auntie farah terlalu manjakan Bubuye.

Last week, dia nampak kot RC wet food kt atas fridge. Tak pernah seumur hidup bubuye panjat fridge, dia sanggup tahan maki mama bubuye demi nak makan rc wet food. Macam lah bila dia dh gonggong wet food tuh dia boleh terus makan. Still kene minta mama bubuye bukak kan. Memang selepas kejadian bubuye kene tarik telinga lagi dengan mama bubuye..aduih..nakal laa kamu ni..

Lots of love,

Mama Bubuye and Papa Bubuye

Sunday, April 10, 2011

macaron??


Ini bukan macaron..ini adalah..urm...sapa dia nie? kucing mana la papa kutip ni??Dah laa comot..tak comel pulak tuh...



Bubuye?Bubuye demam lagi ke sayang. Tuh la, mama suruh tido, bubuye ajak auntie Farah and Uncle Chomb main kejar2. Kan dh demam .......


Hurm berbalik kepada tajuk asal..macaron?apa itu macaron..mama bubuye pun tak tahu.. mama bubuye xpernah rasa..so one day mama bubuye test laa order..well, it seams like all of us tak suka this macaron. manis sangat and the filing terlalu manis.

Papa bubuye suggest kt mama bubuye try buat macaron yang kurang manis + menepati citarasa kami..sbb kalo di modified nie..mebi sedap jugak rasanya nie...hehe
ini baru macaron yang sebenar



nampak yummy kan?kan? mama bubuye and papa bubuye suka yang jenis macam nie



takpelah..nanti mama bubuye test buat mac yang kurang manis + sedap..caiyuk2..hehehe


Gambar hiasan...
Bubuye tengah main aci nyorok dengan auntie farah dia . Posrt fav bubuye adalah di meja makan...

Saturday, April 9, 2011

Bubuye demam ke?

Di saat mama bubuye menulis entri nie, actually i think bubuye demam kot. Yes, sejak malam tadi dia macam nak manja2. Semalam till petang tadi dia sangat aktif. lari sana sini. Malam tadi dia terlalu asyik bermain dengan auntie farahnya, sampai terlanggar mama bubuye yang sedang syok tido kat depan tv setelah menambah lemak di badan di Williams. Apalagi, kene se das dengan mama dia lah sebab lari sana sini. Sejak petang tadi, dia seperti kurang aktif :( :(..sebelum aku menulis entry ini, aku mendukung Bubuye dari bilik ke hall port dia tidur. Mama Bubuye dapati loceng nya tidak sesejuk selalu and sedikit panas. Terus mama bubuye mengecheck telinga bubuye..alamak..suhu ala2 panas sikit even tak lah sepanas air baru lepas masak. Dulu doc intan pernah ajar nak tahu kucing kita demam, cube raba cuping telinga dia, kita boleh rasa perbezaan suhunya. Adui, patut laa dia macam budak kecik merengek. Esok 1st thing after breakfast, nak pergi jumpa vet. Sayang mama tidur dulu yer :)

ini adalah makhluk comot yang menyorok dalam almari masa main aci kejar + aci nyorok..macamlah aku xnampak kamoo
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cat Bed????

Tentu ramai reader2 tahu apa itu cat bed...bagi yang tak tahu....cat bed tuh bantal empuk utk anak bulus kita tido laaa...till now, di saat mama bubuye post this entry, bubuye still memerlukan towel mandi mama sebagai alas untuk dia tido kt cat bed ni.. tapi..haha..we also have new design of cat bed yang mungkin tak dijual di mana2 petshop mahupun di kedai online. Hanya available kt rumah nie je :) :)

ini adalah bubuye tido atas cat bed yang papa and mama bubuye beli



dan ini pula cat bed yang tak dijual di mana2 pet shop or online :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cat Bed yg sebenar :) :)Align Center