This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, April 17, 2011

Adik ke Anak? Welcome to our family baby Shiro

Dear All reader,

We are glad to tell all of you that now Bubuye dah ada adik baru. Tak sempat nak upload gambar adik Bubuye. We adopt adik Bubuye dari kak Syikin kt pet show di mines semalam. Excited sangat sampai mama Bubuye terlupa nak mintak no phone kak Syikin nie. We will give full love and care kat adik Bubuye.

Pening jugak nak pilih nama nie. Masa Bubuye dulu pun mama Bubuye main letak je. Asalnya nama si tecit nie adalah Tongga kot. Hampir2 kami letak nama dia Wilca(usop wilcha--hahha)..papa bubuye nak letak nama si tecit nie sanji(nama tukang masak dalam citer one piece)..isk..last2 auntie fara nk letak nama si tecit nie as S.H.I.R.O. Actually maksud shiro = putih. Auntie farah nie otaknya telah diracuni oleh kartun2 jepun nun, so dia teringat nama anjing shin chan adalah shiro. Hurm. Shiro pun shiro lah.

Risau memula masa mama bubuye nk kenalkan Shiro dengan Bubuye. Alhamdulillah Bubuye dh mula sayang si Shira. Seboleh2 dia tak nak bagi Shiro mengexplore rumah tuh. Beberapa kli bubuye cube angkat si shiro(ala macam mama kucing gonggong anak kucing tuh) tp di sebabkan Bubuye tak de skill so kacang je si Shiro nie lolos. Comel bila tengok Si bubuye nie jadi macam ibu pulak. Haha, beberapa kali Papa Bubuye cakap kt Bubuye yang ini adik dia tau.
Nanti Mama Bubuye balik kerja, mama bubuye update gambar baby Shiro :) :)

To be continue.....



Baby Shiro tido sepanjang jalan nak balik rumah. Manja si Shiro ni


Bubuye tertido..


Updated during lunch hour...
This is the 1st sesi perkenalan Bubuye ngan Shiro. Dulu masa kami temukan Bubuye dengan Aca a.k.a Asha, Asha suke tampar muka Bubuye. Malam tuh bubuye asyik merajuk je. Berlainan pula dengan si Shiro. Mungkin Shiro masih kecil lagi so dia tak de lah melawan Bubuye. Bubuye pun mungkin sebab dah besar, so dia tengok Shiro agak manja, dia pun ok je. Bising mulut Bubuye apabila si Shiro nak jalan2 explore rumah. Seboleh2 dia nak Shiro dok menempek dengan dia..aduhai manja mama sekor nie...Bubuye sayang kat Shiro erk..

Mata Shiro macam Bubuye. Warna biru. Bulu Shiro ada tompok2 macam kaler coklat cair. Ekor Shiro warnah hitam gelap. Tak macam bubuye yg agak cerah ekornya. Bulu shiro macam medium long hair..nak kata pendek, bulu shiro panjangnya 3 kali ganda bulu Ninie..nk kata panjang, bulu bubuye lagi panjang...Apalah bebudak 2 ekor tuh tengah buat skang kan?


sesi perkenalan laa nie...


12 comments:

  1. yay...bubuye dh jadi big sister

    ReplyDelete
  2. salam..sy wawa..tlg jg tongga a.k.a shiro dgn baik ye..i miss tongga already...T_T

    ReplyDelete
  3. m.q : rina lega dengan penerimaan bubuye. Sebab dh pernah cube sebelum ni...dia tak suka..si shiro ni, dia macam nampak sayang sanagt. nk buat apa je musti dia nk gonggong si shiro nie..dh laa tak de bakat nk jadi ibu lgsung..huh

    ReplyDelete
  4. pikachu : we will give him as much love as we can.. tongga a.k.a shiro ni memang manja sangat. nak kene ada org or kucing dewasa sepanjang masa. Asal tak nampak kami or bubuye je, mula lah dia dok miow2

    ReplyDelete
  5. yeay bubuye dah ade adik...pasnie main lari2.. =D

    ReplyDelete
  6. taw xpe..mse kte jumpe dia ari jumaat aritu..mcm tula..mlm b4 kte let go dia utk adoption..dia takot,dtg tdo ngn kte..hope she will be happy with the new family..tq ye..harap xputus hubungan la dengan tongga..kalau boleh, nk tgk dia membesar..:)

    ReplyDelete
  7. anizarina: leh x nk email..leh salu berhubung..:)

    ReplyDelete
  8. Sharz: haha..tuh lah..klo tak mama n papa dia jadi mangsa main aci kejar..skang dia dia 'bz' menjaga adik baru dia..tak bagi kami kurung Shiro dalam toilet(sbb nk train dia poo dalam toilet)..sanggup dia miow nak teman si Shiro dalam toilet...huhu..

    ReplyDelete
  9. S.O.M.L : dia memang manja...email je laa..kami memang akan selalu update pasal tongga a.k.a shiro nanti...ni email rina..
    Shiro dia cme bising laa klo tak nmpak bubuye...once dia pasti bubuye ada dekat2 ctu, baru dia nak tido...hai...manja si shiro nie

    anizarina@gmail.com :) :)

    ReplyDelete
  10. Happy to hear that! hehe..dia mmg manja! nasib bubuye tu suka dia kn..leh la dia tlg jg shiro...selamat membesar wahai shiro! take care!

    ReplyDelete
  11. rajin2 laa lawat blog ni..insyallah i'll keep updating shiro's status :)

    ReplyDelete
  12. hehe..will do..nk tgk bdk tu membesar! hehe...tq follow belog sy...xleh nk follow balik gune pc office nih..sbb dorg block cmne tah..nt balik umahh leh wt..:) tq!

    ReplyDelete