This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, April 12, 2011

Bubuye dh ok

Huhu..mujur bubuye tak sihat 1 hari je..malam tuh asyik nak manja2. tido pun 'rela' share port dah. Selama nie, org nak tumpang duduk pun tak bagi. Kedekut....

This morning, disebabkan hujan, bangun lambat laa pulak. Adei, bubuye dh mula gigit2 tanganku yang penuh dengan kesan cakar bubuye tanda nak suruh mama bubuye bangun sebab peel bubuye nie, pagi2 dia nak cebuk air dia diganti air baru. Dia juga nk di usap2 macamlah dh seminggu tak jumpa. As usual, kalau mama bubuye lambat sikit je, bising lah mulut dia bak makcik tua..adei... miow..miow sebab tak de sapa layan dia nk tukar air minum dia...

till this moment, mama bubuye masih mengantuk..asal erk? malas giler nak buat kerja. Mata mama bubuye dh muak tengok sql script nie..adei.........




Kalau bubuye landing baeeekkkk punya macam nie, tanda nya
1. Dia nak air minum yang baru
2. Baru kene marah dengan mama dia so kekononnya merajuk laa nie..

Kadang2 tuh, mama bubuye terasa Bubuye nie terlampau dimanjakan. Mana tak nya, papa bubuye and auntie farah terlalu manjakan Bubuye.

Last week, dia nampak kot RC wet food kt atas fridge. Tak pernah seumur hidup bubuye panjat fridge, dia sanggup tahan maki mama bubuye demi nak makan rc wet food. Macam lah bila dia dh gonggong wet food tuh dia boleh terus makan. Still kene minta mama bubuye bukak kan. Memang selepas kejadian bubuye kene tarik telinga lagi dengan mama bubuye..aduih..nakal laa kamu ni..

Lots of love,

Mama Bubuye and Papa Bubuye

1 comment:

  1. bubuye mengidam sesangat la tu wet food tu
    heheheh

    ReplyDelete