This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, April 5, 2011

nak masak apa erk?

Hurm..mama bubuye suka mencuba resepi2 baru. ada yang menjadi..ada yang tak.
resepi2 nie maybe mama bubuye boleh jual. Buat masa nie mama bubuye hanya buat chocolate cake, cupcake and kek kawin. Mama bubuye tak dapat nak menerima order macam dulu(urgent order) sebab mama bubuye makin banyak kerja. Papa bubuye sibuk dengan bisnes boxes + online cafe. So mama bubuye kene sediakan kan kek and papa bubuye boleh tolong uruskan bab decoration. Blog kek + cupcake pun dh lamaaaaaa mama bubuye tak update sebab tak sempat. Order pun mostly dari sedara mara or kwn2 sedara mara or kenalan mereka. so kek mama bubuye di spread kan oleh sedara mara saja..senang kan? alaa takat part time..boleh ajak kan?


mama bubuye terjumpe resepi macaron..korang pernah makan macaron tak? sedap x? mama bubuye tak pernah rasa macaron. Nak test laa, klo besh boleh laa mama bubuye test buat and papa bubuye jadi mangsa keadaan terpaksa menambah lemak di perut nya yg dh makin membuncit(jgn mare aaa)...so dalam otak dh ada plan nk buat macaron or red velvet cake...klo sedap..boleh di enhance(mama bubuye suka buat benda lain dr yg lain) and masuk dlm menu..hehe..ok x bubuye??bubuye tak pernah rasa kek coklat mama bubuye sbb bubuye tak elok makan coklat. Bahaya tuh..


so, the TO-DO list :
1- macarons
2- red velvet cake
3- blueberry cheese tart - done!!
4- cream puff - done tapi xmenjadi...



ini bukan macaron..ini sekadar hiasan..haha


ok..harap2 minggu nie free..boleh laa mengetest resepi.

caiyuk2

2 comments:

  1. wow best nya masak2 heheheh
    selamat mencuba resepi baru

    ReplyDelete
  2. tuh aa...suke test2 resepi baru..then bg sedara mara rasa then br boleh masuk dlm list menu online bakeri..hehe..

    ReplyDelete