This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, April 18, 2011

Pertama kali tangan di ngap bebetul

Adui..last night, kami bagi Bubuye makan wet food yg dibeli oleh autie farah. So Si baby Shiro ni menyibuk2 je nak join sekali..Actually bubuye nie agak tak suka dengan bau air dari wet food nie..klo diletak dalam bekas makanan, sampai kesudah dia takkan sentuh wet food tuh.. dia siap kuis2 macamlah busuk sangat makanan tuh. So, klo nak bubuye makan wet food, mama bubuye kene laa letak kat tapak tangan .. Baru laa bubuye makan dengan lahapnya(klo brand whiskas ke qiut ke..dia tak pandang..sabo je laa...).. so shiro pun makan dr tapak tangan papa bubuye..hahahah...sekali dgn tangan papa bubuye dia ngap..kihkih...mama bubuye gelakkan je..heheh..so kene laa letak mknn tuh atas bekas lain untuk shiro..bila dh abes, Si shiro tanpa segan silu pergi 'join' makanan bubuye yg kat atas tapak tangan mama bubuye. SO bubuye terpaksa share dgn shiro..sekali lagi..NGAP..tgn mama kene lagi..adui..sakit laa sayang oi...."bubuye..kamu kene ajar adik kamu nie, sakit ni..."


ini adalah wet food yg Bubuye n Shiro makan..mama bubuye ambil gambar dr net..maaf lah, kabel tah pergi mana..mama bubuye xdapat nk upload gambar :(





ada rupa macam shiro x??



mama bubuye n papa bubuye nak bg Shiro jadi macam nie laa.....so that dia tak boleh nak suka2 masuk dalam sofa..nakal erk....mama tak de, kamu keluar, nampak mama cepat2 kamu nyorok aa



Ini bukan bubuye...ini gambar hiasan kucing macam bubuye..hehe...



4 comments:

  1. m.q : S.A.K.I.T...adui..sbb takpernah di geget macam nie..bubuye sll gigit, tp yg main2 laa..tp si tecit nie dia gigit bebetul..adui...balik nie nk ketuk kepala dia sikit..haha...sbb bila tang kita marah tuh, boleh pulak dia buat muka paling comel..geram

    ReplyDelete
  2. kucing kecik gigit lagi sakit dari kucing besar...sebab gigi die tajam lagi.. =)))

    ReplyDelete
  3. Sharz:tuh laa..T.A.J.A.M giler....terasa bisanya

    ReplyDelete