This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, April 26, 2011

Plan hari ini




Hurm, jap lagi nak bawak Shiro jumpe vet. This is Shiro's 1st time jumpe Dr Intan. Dah call clinic tadi untuk confirmkan yang klinik masih di buka :)... Bubuye of course akan turut serta even deworm dia lambat lagi. Saja temankan adik terchenta dia..



Malam tadi 2-2 ekor bergusti tepi mama bubuye..adui.. Bubuye ni memang lah. Suka sangat ajar Shiro buat benda2 yang bukan2. Renda2 kt bucu alas meja tinggal 1 je yg survive. Itupun semalam Bubuye ajar Shiro main dengan renda2 nie.

Shiro kini suka lari berhalangan seperti yang Bubuye suka buat. Tapi asyik fail sebab Shiro tak cukup tinggi untuk lompat melepasi sofa. Haha.. Mama Bubuye and Papa Bubuye sangat lega Bubuye sangat sayangkan Shiro.

Shiro pun kini tidak lagi takut pada kami. Bubuye dah jadi Bubuye balik. Asyik nak manja2 and dah ikut rutin biasa. Rasanya tak lama lagi Shiro pun akan ikut rutin Bubuye nie.

Shiro sangat kuat makan. Adui. Bubuye makan 2 x sehari, tp Shiro 2 x sejam!! .. Makan, jangan tak makan. Semalam kami bagi budak 2 ekor ni habis kan RC wet food yg auntie farah mereka beli. Suke derang dengan brand yang nie. Bubuye tak pernah suka makan wet food pun sanggup panjat fridge demi nk mendapatkan wet food ini.


Dak tecit yg kuat makan

makan lagi.....Cebuk biru tuh sebenarnya bekas air derang. Wajib di isi penuh and di tukar airnya(even tak abes) sekerap yang boleh. Bubuye tak nak minum dalam bekas air yg kecik or yang biasa. So, Shiro pun terikut2.


Udah2 lee makan tuh nak oi...


Shiro nie klo dia tido, kalau kita cucuk-cucuk or angkat ke, dia tak bergerak2. Tido mati bak orang kata. Lain pula dengan Bubuye. Bubuye ikut macam Mama Bubuye, sensetep. Bunyi pintu, dia terjaga, bunyi orang lalu lalang, dia sedar.
Bubuye jilat2 pun dia boleh landing baeeeekkk punya..

Bubuye tido berbantalkan Shiro. Kang Shiro terkentut kang baru tahu. Dah laa bau kentut kitten bau nye urmm.....

Regards,
Mama Bubuye and Papa Bubuye


2 comments:

  1. tomeynye dua beradik nie yer...berkasih sayang..pasnie shiro pon masuk cat show jugak eh??? =)))

    ReplyDelete
  2. JCMS: Taklah, Shiro ni stray cat yg diselamatkan on friday last 2 weeks. On sunday tuh, kami pulak yang adopt Shiro dari rescuer tuh. Kiranya, baru masuk hari ke sembilan laa Shiro dengan kami nie

    ReplyDelete