This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Wednesday, April 20, 2011

Surat Mama Buat Bubuye

Kehadapan anakanda ku yg dikasihi selalu,

Sampai hati anakanda Bubuye melupakan bonda dan ayahanda. Anakanda Bubuye lebih sayangkan anakanda Shiro dari bonda dan ayahanda. Di manakah kasih sayang Bubuye terhadap kami? menagap nak?mengapa?

sekian..


eceh..buat lawak kejap pagi2...hurm..tahlah..adik beradik 2 ekor nie tak boleh berenggang langsung.. klo bubuye tak nampak shiro 5 min, mula laa terpekik2 mencari si shiro..si shiro pula, klo tetiba tak nmpak bubuye, mula laa memanggil2..adui...mama n papa nk ajar shiro poo n pee dalam toilet nak...mama kene kurung shiro dalam toilet semalam..Bubuye nak teman boleh..tp jgn pulak tak samapi 3 jam bubuye dh panggil2 nk keluar..adui..mujur Shiro macam dh tau port poo n pee..pagi tadi shiro poo an pee dalam bilik air..ini adalah hari ke 2 dia berbuat demikian..even semalam papa cakap Shiro ter poo and pee kt bilik, tp still ada masa utk Shiro belajar....

Bubuye sekarang lebih suka bersama Shiro. Shiro akan dipastikan berada dalam radar matanya .

Shiro


Bubuye


Kini dh ada 2 ekor dak comot kt rumah tuh..sekor suka poo n pee di bilik air depan...sekor lagi suka poo and pee di bilik air master..huhu..tak pelah nak..asalakan kamu tak poo n pee merata2 sudah :)..Nampak sangat yg bubuye terlalu sayangkan Shiro..and Shiro terlalu manja dengan Bubuye...Shiro suka kacau ekor Bubuye yg bulu ala2 nk tak nak je panjang tuh...Meraka asyik melompat sana sini...tension mama menatapa programming and sql hilang bila tengok kami bermain sama2 :)

Mama and Papa sayang Bubuye and Shiro

p/s: mama n papa bubuye tak dapat nk upload gambar baru sbb cable ada pada auntie farah kesayangn bubuye..:(

4 comments:

  1. hahahah....nanti melompat2 la tu sbb dh ada geng
    mcm budak berdua kt rumah ni...

    ReplyDelete
  2. tuh laa..dulu dia boleh je nk main aci kejar dgn kami..laa nie...dia dh ada adek...dok berkepitttt je dgn adik dia..geram sungguh....tido pun nk mengada masing2..riso sangat macamlah adik dia tuh nk ilang..adui...

    ReplyDelete
  3. dorang berak kat dlm lubang or kat lantai je??

    ReplyDelete
  4. JCMS: lantai je...tp dalam toilet laa...dalam byk2 kali dia poo...ada 2 x si shiro fail. still monitor ...sllnye derang poo kt tepi toilet bowl....

    ReplyDelete