This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, May 23, 2011

Shiro dan Ayam Rebus



Shiro sangat sukakan ayam rebus. Mama bubuye pk dia mmg makan semua benda. So last week, test bagi makan wet food lain. Hurm , result nya, Shiro memang aim ayam rebus je. Kalau wet food lain, dia sudi share dengan bubuye. Namun, andai kata ianya adalah AYAM REBUS....owh tidak, satu bekas tuh Shiro yang punya...nak oi, Bubuye tak hingin nak makan ayam rebus lah..

Setiap kali nmpak mama bubuye pergi dapur, Shiro tentu ikut skali.. Nampak je mama bubuye buka fridge, awal2 lagi dia dh miow2. pk nk rebus ayam dia lah..klo lama sgt mama bubuye kat dapur, Shiro akan setia menunggu siap baring2 lagi kt lantai dapur..Shiro sayang..kenapa macam nie nak....

Shiro memang sgt manja...sedar tak sedar, dh besar pun shiro nie. Tido nk sekali, suka dok atas lap and manja dgn Bubuye.. Bubuye pula seekor yg cool, releks + pandai. Bubuye tak pernah panjat meja sbb dia takut jatuh or tak selamat..Shiro pula semua benda nk test..adui...byk perkara2 yg Bubuye takkan buat, Shiro buat..adui...risau pun ada..



Mama dan papa bubuye harap kamu bahagia bersama kami....


2 comments: