This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Wednesday, June 22, 2011

Bubuye










Mama bubuye teringat dulu suatu tika dulu...mama bubuye menci kucing..sbb poo derang muchuuk + mama bubuye alergik...gatal2..huhu.....namum..bubuye byk mengubah persepsi mama bubuye....bubuye juga telah menyedarkan mama bubuye yang kucing nie paham + boleh di trained. Pertama kali bubuye masuk rumah, dia tunjuk yg mama bubuye xperlu risau sbb mama bubuye xperlu sediakan pasir sbb bubuye pandai poo n pee dalam toilet. poo mmg laa busuk tp mama bubuye dpt tahu bau poo bergantung kepada apa yg mama bubuye bg makan...

bubuye masa memula dgn mama bubuye..sgt manja...dh laa busuk..ada hati nk tido sebelh mama bubuye..masa tuh bubuye mmg lah kucing yg paling manja + baik....dia membuktikan yg kucing paham bahasa sbb apabila mama bubuye marah bubuye sbb dia busuk n bau macam sampah..bubuye trus masuk toilet dok dlm toilet..,majuk konon..jenuh mama bubuye pujuk dia..baru lah dia ok...

bubuye juga membuktikan kt mama bubuye yg kucing nie pembersih .. sbb kini bubuye jadi kayu pengukur nak tahu lantai busuk ke tak..kalau ada bau..bubuye akan kais2 dpn mama bubuye tanda soh mama bubuye exercise mop lantai.

Bubuye agak memilih...dia tak suka ayam rebus, tp dia suka ayam biriani syed..hampeh..dia tak suka wet food whiskas, piskies, qiut, tapi dia sukeeee avoderm n rc..fussy punya kucing...
Kalau ayam kfc, klo yg di reheat, dia anggap ayam tuh busuk..dia takkan makan...bubuye2...

bubuye makan sgt sopan..slow ..steady..kemas...tak bersepak..kunyak 44 kali kot....air kene sentiasa fresh..klo x, dia akan dok dlm bilik air mengadap paip air..adiuhh..


almost semua benda dia sgt partikualr...hurm..kini..dia dh jadi kakak..dia sentiasa memehatikan adik2 nya + memprotect adik2 nya yg suka jadi beruk sarkas..dulu bubuye pun sama..mengalahkan beruks sarkas..cme pas kene spay baru lah dia jadi baik..barulah dia blh menerima kehadiran Shiro..dan seterusnya Nomel...

malam tadi..3-3 jadi beruk sarkas..mama bubuye pening kepala..so lantak korang laa nk buat apa..lari2 maraton satu umah...tetaw apa yg dilanggar...kene bertempik, baik kejap..lepas tuh?? adui..

apa2 pun..mama bubuye sentiasa sayang bubuye..muahsss

4 comments:

  1. hehehehehe....klakor baca sejarah si bubuye nih

    bubuye jaga adik bebaik ekk :D

    ReplyDelete
  2. meowmania: mmg bubuye dulu busuk giler..mmg 2-3 kali mandikan baru wangi..hehe

    ReplyDelete
  3. m.q: hehe..kadang2 bila teringat kisah lama..mmg rina gelak sorang pasal bbuye nie..skang dia dh cool dh..tak sengal macam dulu lagi

    ReplyDelete