This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, June 6, 2011

Nomel....



Siapa Nomel ini? Papa bubuye laa pujuk Mama bubuye bawak budak kecik nie balik..kesian sbb mana tah ibu nya. So makan minum makcik rina yg bagi selama 3 hari dah. itupun dia dok di gerai kak g (makcik mama bubuye). Kak g xboleh nak bawa balik Nomel. Mujur petang tuh adik kak g(lupa lak namanya) tayang si Nomel. Sebab sangat kasihan, mama bubuye bersetuju bawa balik Nomel dengan niat nak carikan adopter lah. Yerlah, kan bahaya Nomel dok bersendirian di gerai tuh. Dah la tepi jalan, kang kalo dia buat kitten walk tgh2 jalan tuh macam mana..owhhh tidak...tak sanggup nak bayangkan. Kang menyesal tak sudah kang. Kak G yang bagi nama Nomel ni sbb dia comel.

Masa hari 1st. Gambar nie di ambil di kedai kak g. Note kt belakang tuh simpang Tiga!


sampai sunway, terus pergi pet shack kt sunway(malas nak masuk pyramid)..kedai dah nak tutup tapi mama bubuye minta nk beli susu 1 kotak je. sampai rumah terus bagi Nomel minum susu. Mujur dia pandai minum sendiri. Mama bubuye bagi kibble RC babycat yg shiro tak sudi nak makan pun.


selepas 1 week. Ini aktiviti buat mama marah la ni. habis renda2 kt alas meja dia kerjakan..

Nie time main dengan Shiro


tapi makin lama mama bubuye makin sayang kat nomel. Sebab Shiro macam seronok ada mangsa buli. Nomel pulak macam happy sebab ada Bubuye as kakak and Shiro as abang yg suka main dengan dia. Shiro memang suka lari2. Bubuye dah malas nak lari. SO Shiro suka ajak Nomel lari2 satu rumah buat mama marah. Mama bubuye bertekad, kalau nak bagi orang adopt Nomel, kene interview dia dulu. Tak nak main bagi je. Sebab mama bubuye tak nak bersalah kalau jadi apa2 kat Nomel. Huhu..buat masa nie, kamu duduklah dengan kami. Jangan nakal2 tau

2 comments:

  1. nomel comel sangat!!! tapi sayang la bagi kat org...tiga ekor pon ok wat...ceria sikit rumah... =)))

    ReplyDelete
  2. JCMS : tuh lah..terasa sayang nak bagi..hehe ..macam tak jadi bagi je. sbb ramai yg tak lulus interview mama bubuye kot..haha..jahat tak? mama bubuye hanya tanya baba2 pemakanan, apa yg ok, apa yg tak...bab vaksin. so kalo bab makan + vaksin pun fail, mmg mama bubuye tak bg ler..skang nie pun dia paling behave antara bubuye dan Shiro. Dia pee bebetul kt lubang toilet. hehe

    ReplyDelete