This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, July 28, 2011

Auntie Farah dh kt rumah!!



hepi sunggu budak2 nie jumpe auntie farah dia..namun, disebabkan kesempitan masa semalam, auntie farah derang xsempat nk beli wet food avoderm...haha...shiro as usual akan memandang auntie farah dalam keadaan takut2, namun bila auntie farah menjejakkan kakinya ke dapur, dia dulu yg standy dpn pintu dapur..haha..

malam td dalam nomel + mieko jr dok syok lari2, tak macam mana, nomel nk panjat sofa. kebetulan tgn mama bubuye kt ctu. dia tak lepas nk panjat..apa lagi, dia keluarkan kuku utk support proses pemanjatan dia...adui!!!! sakit jari mama..kuku itu bebetul menusuk di kulit mama bubuye..cepat betul kuku budak nie panjang.baru last week potong..dh berdarah tgn mama bubuye...adui nomel nie...cer behave sikit..awak tuh gegirl tau..mujur si mieko tak berani lagi...

apa bubuye buat mlm td? bubuye nie budak paling malas di abad ini kot..dia suka duduk smbil tgk adik2 dia lari2...tp sekali dia lari, habis berterabus satu rumah..karpet + alas meja tak payah cakap laa.....adui...


Shiro dh makin ok dgn mieko...kurang hissing2 dh... namun masih terpancar wajah kejelesan tahap cipan di muka shiro...
mieko jr dh mula ambik hati auntie farah.. malam tadi dia tidur di kaki auntie farah. dia suka dok melese kt auntie farah..auntie farah panggil mieko as roxy sbb mmg dia suka sgt nama roxy itu.

budak2 berbulu sekalian, membesar dgn baik ya.. jgn nakal2 kt umah tuh. Bubuye, tlg tgk2 adik2 tuh...

gambar kali ini :


gambar bubuye masa di 1st ring. Kat ring nie lah bubuye kantoi tersalah kategori. haha...
kata judges: tak aci lah....dia dh di spay..patut badan sedap

masa di 2nd ring:
kata judges: "she had too lots of nasi lemak" sambil memegang perut bubuye..
alaa...mana ada besar sgt bubuye nie..compared to others, bubuye nmpak kecik je..mebi sbb dia ada baka pointed, tak sepatutnya perut besar kot..haha..jgn mare aa bubuye..

masa di 3rd ring:
bubuye agak rajin bercakap2. time judges nk ckp2 ngn dia..senyap laa pulak minah nie..kamoo ni....


Wednesday, July 27, 2011

yea yea..auntie farah nak datang..


wah..wah..wah..bahagia erk korang bila auntie nak datang..







Tuesday, July 26, 2011

Wordless Wednesday 4






Roxy Mieko jr.. minah jepun tak siap





Hi kawan2, nama saya Roxy Ichimiko jr. Mama saya kata saya ada kembar mak lain bapak asing2..nama abg tuh ichimiko ozawa


betul ke kami kembar?

saya baru lagi di adopt oleh mama n papa bubuye...saya ada satu kakak, satu abg and satu adik.

saya suka tido dekat2 dgn mama saya



mieko jr tido on 1st day..tak sakit leher ke sayang oi




gambar selingan:

bubuye masa di 5th hhp cat show...




Monday, July 25, 2011

Welcome to our family lil Roxy Mieko Jr



Hi, we would like to announce that now we have new members in our family. Welcome little mieko...

sapa mieko? kenapa ada junior????? hurm...rupa mieko saling tak tumpah macam Ichimiko Ozawa ..

tapi, disebabkan mieko jr ni betina, mama bubuye rasa xsesuai bg nama ozawa...

so nama penuh mieko jr is Roxy ichimiko jr. kenapa ada roxy? hurm..auntie farah dia dr dulu lagi dh berkira2 nk letak nama roxy klo ada kucing lain...so kadang2 kami panggil dia roxy, kadang2 panggil dia mieko....ok kan syg?


hurm.mieko ni suka mumble macam ala2 org jepun bercakap..klo dia terasa tak selesa, mula lh dia bising..tuh yg kami panggil dia minah jepun...haha....


nomel sgt berminat nk kwn dgn mieko..tp mieko agak garang....td pagi mieko dh berani dekat2 dgn nomel...harap mlm ni blh tgk derang main sama2....good news, this morning mieko dh poo n pee dlm toilet..good girl...


mieko sgt manja..suka dok atas lap..so, mulalah anak bujang sekor tuh cemburu..yerlaa..mana boleh kucing lain dok atas lap mama bubuye..dia je yg boleh..adui..shiro mmg mula menunjukkan ciri2 ke jelesan yg melampau...isk..iskk..mama sayang shiro jugak laaa....kamoo ni...cer layan mieko tuh baik2...


bubuye as usual, nk jadi ala2 ibu..tp mieko blum terima lagi..bubuye masih mencuba..caiyuk2 bubuye..nnti mieko ok lah tuh...

tak semapt nk update gambar..nntilah sok mama bubuye update..nk tau macam mana rupa mieko... pi lah web mama ichi ...

lupa..ekor mieko jr nmpak panjang sikit dari mieko sr...betul tak mama ichi??

nie gambar mama bubuye + papa bubuye + mama ichi + papa ichi masa kt cat show lepas..mama bubuye adalah yg gemok itu..haish...




Thursday, July 21, 2011

5th hhp cat show





Bubuye...





Hi kawan2, ahad nie bubuye join 5th hhp cat show. kali terakhir bubuye join adalah masa 3rd hhp di south city plaza juga.

nie kenagan bubuye masa di 3rd hhp dulu


bubuye meragam sbb tak pernah dikurung + tak penah jumpe orang yang begitu ramai. Jenuh mama bubuye memujuk nya. harap2 kali ni tak kene letak towel keliling cage lagi sebab bubuye kini dh tahu bahawa dia adalah seekor kucing..hahahha



ini Chigo dengan mama dia, jiran cage bubuye..ini blog chigo and family. Kali ni chigo akan join show dengan angkatan tentera chigo...


ini pula Black di dukung Mama dia... kali nie Black tak join show sbb mama n papa dia nk pegi konsert
kawan2 rasa boleh ke bubuye join lagi? Harituh bubuye tak menang apa pun..huhu
Bubuye jangan meragam macam harituh lagi yaa..


bubuye: tengok lah..klo bubuye senang.. bubuye tak meragam lah



bubuye : mama tak bawak ke shiro dengan nomel?
mama : tak sayang, Nomel kecil lagi. takkan mama nk tinggalkan dia sekor2 dirumah..so mama biar shiro teman nomel di rumah.


Mama bubuye harap bubuye tak macam yg 1st harituh..huhu...apa yg besh nya pi show..memang letih tp dapat jumpa kawan2 sgt besh tau.



Sunday, July 17, 2011

kembar SHiro???



aik? mana datang nye budak nie? as usual, ada kucing lain dtg merempat kedai kak G...hurm...oyen kini yg dh bertuan, mukanya makin bersih + suci gitu..makin gemok..mana tak nya..mama baru dia adalah tokey nasi lemak..hari2 pekena ayam rebus. berbalik pada citer budak baru nie..rupa sebijik macam Shiro..tp ekornya bengkok..tak lurus macam shiro.. badan nya besar sikit dari shiro...yg lain sama macam shiro....






p/s : dia byk bergerak..so susah nk amik gambar..


ini pulak shiro kami...




budak sekor nie mmg suka dok kt lap org pompuan...di ulangi..perempuan sahaja ok..lap org lelaki dia tak suka...gatal ke manja namanya tuh..ni lah peel shiro tiap2 hari..kene usap kepala dia sampai dia dok atas lap kita..ngada2

Bubuye??







Ini bubuye saya. ..Saya sangat sayangkan Bubuye saya...




walaupun muka make comot..mama tetap sayang kamoo

Teki teki #1




Kalau kawan2 terer, cer teka kaki + ekor sapakah ini???



scroll bawah sikit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v


tadaaaaaa


what went missing ere????


haa..mana Nomel????

Nomel??

nomel???

Nomel??????

ooo Nomel...mana kamoo ni..


alolo cian nye nomel mama tido sorang2 kt cni...alololo...