This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, August 25, 2011

Cara-cara bagi Bubuye makan ubat..hahaha


Thanx to dr nurul n dr joe yang sudi merawat Bubuye..asalnya mama bubuye bawa bubuye jumpe dr sbb dia selsema teruk..end up..dia ada ringworm pulak..haha..ok.... dr joe bg ubat liquid..mama bubuye yg pilih sbb minah bubuye nie mmg fussy n paling susah nak bagi makan ubat..bikin mama susah hati je laa...memandangkan malam tuh masa dr nurul tlg bersihan telinga moew2 comel kittyworld, salah seekor tuh kene bedung sbb dia agak degil. maka..dtg laa idea macam mana nk bg si bubuye makan ubat...

Step 1- Sediakan ubat dalam picagari. Sila abaikan ekor model itu

Step 2 - Sediakan towel utk jadi kain bedung. Sila abaikan model tak cukup hensem itu. Maaf ya incik faris, ina boro towel ko. haha.

Step 3 - Tangkap pesakit tersebut

Step 4 - Baringkan pesakit anda dalam posisi begini utk memudahkan proses membedung.

Step 5 - Mula membedung. Pastikan tangan dan kaki di bedung denagn sempurna supaya tiada cubaan melarikan diri berlaku

Step 6 - Baringkan pesakit dalam posisi macam ni. Buka mulutnya dan aim bebetul di tekak ya. ubat tuh mungkin pahit n air liurnya akna meleleh pula. Klo aim bebetul, takkan ada masalah ini :)



Selamat mencuba :)

5 comments:

  1. haaa bedung! sgt tepat perkataan tu slama ni kite guna perkataan bolot hehe..

    Selamat Hari Raya dan maap zahir batin yer...

    ReplyDelete
  2. hahahah...bedung je senang sikit...budak nagada2 mmg kene treat macam ni.hhaha

    to auntie meowmania, bubuye + shiro + nomel + mieko mengucapkan selamat hari raya juga :)

    ReplyDelete
  3. MOJA pon same susah gile nak bagi makan ubat!!!

    habis tgn calar2...semua benda dah try tapi still susah..last2 hancurkan pastu campur ngn tuna..suap guna sringe je...masa doc buat okay je..huhu...

    ReplyDelete
  4. jcms:tuh laaa..habis calar2..bubuye pandai..bila rina letak dlm wetfood..dia mkn sikit je..so, mau tak mau kene buat cara ni jugak laaa

    ReplyDelete
  5. mama bubuye....puchie n cici sangapla nak mamam obbat....kene suruh mummy coco practise teknik ini..tq mama

    ReplyDelete