This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, August 21, 2011

nomel owh nomel






Nomel,...seekor kitten yg sangat independant. Kami jumpa nomel kt gerai kak g di sri sentosa , jalan klang lama 2-3 bulan yang lalu.. Ibu nomel memang kami kenal sangat2. Ibu nya cantik namun dalam setengah tahun 2 x dia bunting. Menurut kak g, memang tahu ibunya dh beranak, tp tah macam mana, one day, tinggal dia n ibu nya n after 1month, mana tah menghilangnya ibu nomel. masa tuh mama n papa bubuye tgk dinner kt ctu, so sembang2, adik kak g tunjuk kan nomel pada kami, kak g tak dpt nk bawa balik nomel. So, kami ambil keputusan bawa balik nomel n nk put dia utk adoption..Namun...makin lama mama makin sayangkan kamu..tak samapi hati mama nk bg pada org. mama tengok kamu sangat bahagia dengan bubuye n shiro. mama tak sampai hati...



Nomel sgt baik.. dia tak kisah kene minum susu sendiri dlm bekas air, dia makan je apa yg kami bagi. Sungguh kasihan si nomel ini. dia sgt kecil masa tuh..kami bawa jumpa vet dan nomel di sahkan baru berumur 1 bulan. memandangkan nomel dh pandai makan solid food, dr Intan kata tak perlu bg susu sbb takut dia cirit2.

Alhamdulillah, nomel kini kitten yg sangat cantik. tak penah ada masalah. klo pee mesti dalam lubang tandas. poo mesti dia pastikan tak berterabur. Inilah nomel. Sejak kehadiran nomel, Dia umpama jam loceng semulajadi. Waktu2 biasa dia kejaut kami jam 6.30pg..tp klo time puasa2 nie..kol 4.30 pg dia dh kejut.

Nomel tak pernah memilih. apa yg kami bg, dia makan n habiskan. mama suka usap nomel sbb bulu Nomel yang pendek itu . Mama harap nomel membesar dgn sihat bagaikan juara seperti Bubuye yaa.....



p/s: tp jgn jd fussy + ngada2 macam bubuye tau

8 comments:

  1. clearly nmpk sgt yg dia happy main2 dgn Shiro tu..hehehe..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah sukanya baca kesah hepi2 camni

    maceh mama bubuye ;)

    ReplyDelete
  3. nomel comel sangat!!!!

    jangan la bagi kat org lain...nanti mesti rindu kat dier... =(((

    *smlm kite g klinik dr,intan...bubuye ade fungus ek??? ternampak sample bubuye...

    ReplyDelete
  4. eh salah..g dr.nurul punye klinik.. =p

    ReplyDelete
  5. m.q and meowmania : tuh laa..nomel skang byk main je..sepanjang masa kacau org...rumah tuh dia yg punya dh

    JCMS: ha ah..bubuye n shiro kene fungus. harituh dr joe amik sample dr bubuye..sbb nk cnfirmkan mmg fungus...mmg seksa nk bg bubuye makan ubat..mmg sampai kene bedung...sok rina nk postkan cara2 nk bg bubuye makan ubat..hahaha

    ReplyDelete
  6. JCMS: tak samapi hati nk bg org..terpk..adakah dia bahagia? apa perasaan dia bila kita bg kt org..selalu terpk..kt umah ni dia sgt hepi..suka main2...even nakal...last2 tak jd bagi org :)

    ReplyDelete
  7. JCMS: skang mmg tak bg dh alaa..hehe..td pagi perasa ada kesan luka kt mulut dia..musti dia main apa2 ni..bukan laka laa..kesan macam bulu tercabut tp satu line je. budak nakal..tuh laa....

    ReplyDelete