This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, September 29, 2011

apa masalah budak sekor ni??

Cer tengok macam mana anak dara sekor ni tido..perlu ke nk tayang perut macam tuh..or ekceli, dia nk tayang corak2 kt perut+dada dia tuh??? yerlah...dia sekor je kan ada corak2 kt perut.


Gaya 1

Gaya 2

Gaya 3

Gaya 4

Gaya 5
Gaya 6

Gaya 7

.poyo aa lu Nomel...




Sesuai ke nama "Nomel" utk budak ni??????kadang2 mama bubuye pk, isk, nama Nomel, tp perangai huduh..tak comel langsung





semalam kan...kan..mama bubuye dengan penuh berdebar2 mengechek pos box...huhu


and.....


and.....

akhirnya barang yg dinanti2..sampai juga..apa kah barang itew???







apakah isinya???










aik? kenapa 2 je? mana lagi?


hahaha...lagi 2 dh dirasmikan laa......

mlm td b4 tdo jpe collar shiro..so marasa laa shiro pakai..excited betul budak2 nie bila dpt pet tag ni...sepanjang mlm lari sana sini...mmg nmpak sgt kegedikkan budak2 ni...



Bubuye??

haha..collar bubuye dh tak muat..so mama kene beli baru...nnti mama beli yaa sayang...



Tima Kasih Uncle Chomb




Last Wednesday,

Mama kata uncle chomb kami hensem....hensem ke uncle kami?????selalunya mama kata uncle chomb tak hensem pun..pelik kami....ini uncle chomb kami...

mama kata baik kamu kata uncle kamu hensem....... kenapa?????


jeng..jeng..jeng..



waaa...uncle chomb beli wet food...mama bubuye mmg xkn beli brand ni sbb bg mama bubuye..brand ni mahal..tin kecik je dh rm3.90..adei.....uncle chomb beli 8 tin..so sorg 2 tin ya......





We r so...so hepi tau uncle....

Bubuye : uncle..makasih tau..nnti beli laa lagi tau..tau...



Nomel : burb..kenyang nyee




Apalah yg tak senonoh betul budak mieko ni..pas makan tido terkangkang gini...isk..isk..buat malu mama je kamu ni




Sunday, September 25, 2011


Linkhehe...tlg laa like kami


Mama rindu saat ini



Mama rindu saat ini...comel kan budak ni...

masa ni dia kecik lagi
dengar kata
kiut miut



tp kini........




bukan mama xsayang kamu..cume mama rindu saat kamu kecik2 dulu je..hehe










Thursday, September 22, 2011

Eppy Belated besday to auntie Farah n Aunti Syana



Eppy besday to u..
Eppy besday to u..
Eppy besday to auntie fara n auntie syana..
Eppy besday to u


Sowi lah untie..kami lambat wish sbb kami xbuka pesbuk(macamlah korang ada pesbuk.)...



nak bg auntie hadiah apa eh??

Bubuye: Nomel, apalagi, pi laa cari apa2 bawah carpet mama....musti ada byk harta karun...blh bg auntie

Shiro : MAma, auntie fara ngn auntie syana suka apa mama?


Nomel : ai ai madam..nnti nomel gebek2 bawah karpet mama.....

Mieko : Nomel..meh mieko tolong erk.....


To our auntie farah and auntie syana...sowi sbb kami xkeje lagi..kami xdpt nk bg hadiah..nnti kami soh mama but kek coklat molten macam ni yaa....


Muahs....


Mama...abg Shiro dah tak sayang Nomel ke?(ver 2)



Nomel: mama, betul ke Shiro sayang Nomel? Nomel mimpi tadi Shiro bagi Mieko tido sebelah dia..

Shiro: Mama, tengok Nomel ni...dia tak sedar yang dia tidue berdengkur tak hingat sebelah Shiro, tak pasal2 Shiro pulak yg dia kata tak sayang dia.. Cer mama tunjuk bukti



Shiro...tengok betul2...tuh gambar Mieko ke Nomel...





Nomel :..heheh......Cayang Shiro..(malu ai)..hehe

Mana bubuye masa ni???



Bubuye klo dia nk rest n xnk diganggu Mieko-budak-suke-melese tuh, dia akan nyorok..hahah...nie dia tpt persembunyian dia...xnmpak??????


cer tgk betul2.


tadaa........


apakah salah hu..huhu

Wednesday, September 21, 2011

Mama...abg Shiro dah tak sayang Nomel ke?




Nomel : Mama, kenapa aritu Nomel ada baca kt blog mama, Mieko kata abg Shiro sayang dia.. Dia selalu cakap macam tuh kat Nomel macam tuh. (abg Shiro ni busuk laa..musti tak mandi lagi kan?)




Shiro: Mana ada..Shiro syg semua lah....Sapa yg suke2 bawak citer tuh huh? Nomel ingat tak kita selalu main sama2. And kita berdua selalu jadi satu geng buli budak Mieko ngada2 tuh...(oi..shiro wangi laaa...tiap2 hari mama cium shiro..maknanya shiro wangi lagi laa)

Nomel : yer ke?????poyo aa lu..



Shiro: Ce tgk blkg Shiro...nmpak tak budak ngada2 tuh? Dia kan, klo Bubuye takde dpn mata, baru cari Shiro taw..Bubuyeselalu nyorok dari budak ni sbb dia suka melese dkt Bubuye..



Mieko : Apa salah Mieko???? Miekokan adik bongsu..mustilah nk manja2 dengan semua...miow....(Shiro memang busuk pun..hehe)

Tuesday, September 20, 2011

Be Strong lil kitty(Cha Cha)

Kami jumpa Cha Cha di carpark....Dalam keadaan lapar. dia hanya mengiaw2..mebi nk mengadu sakit and lapar.

Cha Cha tak banyak songeh..senang diusap...manja....

Kesian tengok perutnya..nak menangis kami tengok dia..mesti sakit kan? Terus mama bubuye cntack KTAJ bertanyakan macam mana nk bantu kitten ni. Alhamdulillah KTAJ banyak memberi guidance and ada adopter yg sudi adopt Cha Cha after dia sembuh. Harap2 tak de apa2 lah..
Sepatutnya semalam ada appointment dgn Healing Room. Otw nk kesana..sangkut dalam jem....Cha Cha sampai tertidur. Sabar yaa sayang..nnti kita pergi Honey ya...
Mama bubuye xboleh nak adopt kamu lagi. dah ada 4 ekor di rumah ini..kalaulah rumah kami rumah atas tanah(teres/semi d)..kn mudah. kami tak nak org keliling bising....tapi, kami akan cuba membantu kau sampai kamu dpt mama/ papa baru.


cha cha 1st time di bawa jalan2. tetiba dia bising mebi sbb nk soh kami bawa dia jalan2 lagi kot. masa ni benti isi minyak kejap..hehe