This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, September 20, 2011

Be Strong lil kitty(Cha Cha)

Kami jumpa Cha Cha di carpark....Dalam keadaan lapar. dia hanya mengiaw2..mebi nk mengadu sakit and lapar.

Cha Cha tak banyak songeh..senang diusap...manja....

Kesian tengok perutnya..nak menangis kami tengok dia..mesti sakit kan? Terus mama bubuye cntack KTAJ bertanyakan macam mana nk bantu kitten ni. Alhamdulillah KTAJ banyak memberi guidance and ada adopter yg sudi adopt Cha Cha after dia sembuh. Harap2 tak de apa2 lah..
Sepatutnya semalam ada appointment dgn Healing Room. Otw nk kesana..sangkut dalam jem....Cha Cha sampai tertidur. Sabar yaa sayang..nnti kita pergi Honey ya...
Mama bubuye xboleh nak adopt kamu lagi. dah ada 4 ekor di rumah ini..kalaulah rumah kami rumah atas tanah(teres/semi d)..kn mudah. kami tak nak org keliling bising....tapi, kami akan cuba membantu kau sampai kamu dpt mama/ papa baru.


cha cha 1st time di bawa jalan2. tetiba dia bising mebi sbb nk soh kami bawa dia jalan2 lagi kot. masa ni benti isi minyak kejap..hehe

5 comments:

  1. mcm nama adik kite la "ChaCha Pasha"

    luv,
    BoBo Salem

    ReplyDelete
  2. Kasihan dia. Mudah-mudahan dia selamat dan sihat

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.... Cha Cha dah bertemu insan yg mengasihinya....T/kasih anizarina

    ReplyDelete
  4. kesiannya Chacha...

    rezeki Chacha bertemu dgn mereka yg prihatin

    terima kasih yer..

    ReplyDelete
  5. salam all, kita doakan cha cha ok ya. ptg semalam n pagi ni tak nmpak cha cha..tak sempat nk tanya jiran yg tlg jaga dia. tp kibble yg rina tinggalkan abes je...skang ni dia sekor je stray area ctu..harap2 mmg dia yg mkn laa..pg ni panggil2 dia, senyap je(ujan laa..mana lah dia nk kuar ..hehe)...mungkin sok or lusa nk bawa dia ke honey..

    apa2hal pun thank to ktaj yg byk memberi guidance.

    ReplyDelete