This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, September 5, 2011

Tiada ungkapan yang mampu kami ucapkan.....

assalamualaikum to all reader.....

Mama Bubuye xupdate blog sejak beberapa hari yg lalu selepas raya sbb kami di sini turut merasa sedih atas kejadian yg berlaku di petknode. Mama bubuye terlalu sedih sebab ada antara kucing itu kami pernah belai and ada mama n papa moew itu kami kenal, mama bubuye terlalu sedih sbb mama bubuye juga faham perasaan mama n papa meow yg menjadi mangsa penipuan ini kerana mama bubuye tahu mama n papa meow yg lain tentu terlalu sygkan meow masing macam mama bubuye sygkan budak2 4 ekor ini. bayangkan anak2 berbulu yg di syg, sentiasa dibelai di perlakukan begitu.mama bubuye tahu papa n mama meow hantar meow2 ke sana dgn harapan ada org tgk2 kan mereka..tlg jaga mereka sepanjang raya..


mama bubuye sedih membayangkan kami hepi2 sambut raya..tp meow2 di ctu mengiau2 memanggil mama n papa masing minta bantuan sbb terkurung n lapar dahaga...


mama bubuye makin sedih sbb mama bubuye hampir2 menghantar mereka ke sana sbb petknode ada menawarkan bilik ber aircond untuk mereka. mama bubuye fikir budak2 4 ekor ni mesti selesa klo mama bubuye amik bilik2...TP, ketika mama bubuye n papa bubuye tengah berbincang tentang ini, budak2 4 ekor ni berlari dgn hepi dpn kami satu rumah seperti memberi hint mengatakan mereka lebih selesa duduk dalam rumah sendiri even tak de aircond as long ada mknn n air. meraka tak nk duduk di tempat lain. end up mama bubuye cancel hantar mereka ke sana.


kepada meow2 yg telah pergi, bahagialah kamu di sana...mama n papa moew yg kehilangan meow, tak de perkataan yg mampu mama n papa bubuye nk ucapkan sbb kami tahu mama n papa meow masih terlalu sedih...please be strong. kepada mama n papa meow yg masih tercari2 meow yg masih missing....please ..please jgn patah semangat..mari kita sama2 cari meraka ya....


semoga Allah mempermudahkan segala urusan kami...kami mendoakan meow2 yg masih missing dpt dijumpai secepat mungkin...
kami mendoakan yg sakit2 itu cepat sembuh...


p/s: yg masih missing kebanyakkanya baka2 yg baik dan yg berbulu panjang...


4 comments:

  1. syukur tak hantar bubuye n the geng kat sana...

    sedih gile bile tgk keadaan dorang kan???

    lagi sedih bile ade yang mati...yang baru beranak pon same jugak.. =(((

    ReplyDelete
  2. betul tuh jcms.....mmg sgt menyedihkan..kita pun merasa tempiasnya sbb kita faham macam mana owner2 sygkan kucing2 mereka and they r trying their best to make sure that their cat happy + safe + comfortable during raya, sbb tuh derang choose petknode..end up...masa hantar gemok, dapat balik sakit, busuk and ada yg mati...

    sedih bila part derang citer baby kucing tuh d melekat kt lantai and bila derang cuba tarik, abes terburai

    ReplyDelete
  3. mmg sedih...

    owner peknode tu mmg laknatullah!!

    ReplyDelete
  4. tq bubuye and gang for ur great concern, puchie n cici dah cihat...tapi kami hiba sebab ade rakan meow yang terpaksa tinggalkan mummy n babah mereka selamanya...

    ReplyDelete