This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, October 10, 2011

Shiro kini tiada balls lagi..haha..sudah kene neuter


Dah agak lama mama bubuye tangguh nk neuter si budak shiro manja..cepatnye masa berlalu. terasa macam baru je kami adopt dia...


comel kan dia masa ni..comel kan?tau2 dh mula on heat dh budak comel ni



mula2. kita kene kurung budak shiro ni.....biasalah, dia mula buat muka pelik..almaklumalah. pes time kene kurung sekor2. selalunya, musti kakak bubuye dia teman...haha..masa ni dia cuba keluar..b2 this dia dlm blik..boleh pulak dia golek2 dlm carrier sampai dgn carrier2 tergolek sampai ujung katil..masa ni pun ada cubaan golek2..last2 mama bubuye letak atas lantai..

ini lah kakak kesayangan shiro...muke tak puas hati sbb mama bubuye kurung shiro


kami neuter shiro di honey? kenapa honey? sbb adik2 ku yg 2 org di ukm(adik betul and adik angkat laa kiranya iaitu auntie farah n auntie syana) nk tgk live proses meng neuter ini and honey sgtlah dkt dgn ukm kn
masa kt honey...satu kali lagi amik gambar mamat hensem ni..musti dia tertanya2, kenapa rini mama n papa bawa dia ke sini kan?kenapa ada kedua2 auntie dia skali kan?ahahhaha



masa tgh timbang..baik laa pulak budak ni..(kejap je)..alamak.berat shiro dh lebih 4 kg!!!adei...mama pk kamu bwh 4 kg..so rege mebi akan lebih rm70 laa ni...isk..isk..dh besar kamu ni rupany2....isk..isk


shiro dh 'pengsan' masa ni..dr nurul kata dia bukan 100% pengsan..ini proses nya...sedikit 16SG yaa gambar2 selepas ini...





the balls

hurm.....nnti mama bubuye update gambar hari selepas kene neuter ya...manja betul budak ni mlm tuh..tak nk lepas mama bubuye langsung..nk tido atas lap mama lah, nk tdi sebelah mama laa..isk..isk..isk...


mieko mulaa laa jeles tuh..hahaha


so..dgn ini, maka, shiro dh selamat di neuterkan

7 comments:

  1. wahh.. thniah shiro... haebi pun nak kene zass jgk ni.. kekeke

    ReplyDelete
  2. tah laa..cepat sangat masa berlalu..rina pandang dia macam kucing yg kecik lg..bila org ckp, shiro ni besar lah..baru rina pasan..dia dh besar...

    pas ni turn nomel n mieko pula..hehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah selamat

    hehe...welkem to the club bro <---- momon cakap

    :D

    ReplyDelete
  4. Hi... bro. apamacam? welkem to our club without ball..he, he..<--- abg Madan cakap

    ReplyDelete
  5. abg momon and abg Madan.. kenapa mama ngn papa Shiro panggil Shiro bapuk..huhu...sedih tau..

    apa macam? haa..mlm 1st tuh weng2 sikit...jln pun terkengkang2. skang dh ok..hero laa katakan..hehe

    ReplyDelete
  6. yeay...Shiro dah big boy....
    welcome to the club!!

    BoBo Salem, ChaCha & Oren
    (Kochie masih belom sunat thehe)

    ReplyDelete