This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Wednesday, November 16, 2011

kotak misteri....




Last week mama bubuye ber soping kt mydin usj. hurm...soping hari sabtu, so no plastic bag laa kan....as usual, papa bubuye akan amik kotak utk isi barang2 soping.

Sampai di rumah, memang dh jadi rutin merangkap hobi semula jadi mama bubuye meng repack barang2 masuk dlm fridge or bekas masing2. memang sibuk2 laa masa ni....hanya fikir, syiok tgk dapur kembali ada barang2.


inilah kotak yg kini dh kosong.. owh, dh kosong rupnya..so mama bubuye pi ke belakang nak mengrasmi downy yang baru di refill...waa...tak sabar sungguh mama bubuye kan? hehheheh...settle menekan button 'Start" pada washing machine, mama bubuye pk nk letak kt atas lantai lah kotak ni so that bubuye dpt masuk n main2 dgn kotak ni....


tengok-tengok dah ada 1 sengal di dalam kotak ini.....


Guess who?????


hint?

dia sekor budak kedekut...and drama queen

haa..queen --> pasti bukan shiro.....

sapa yang paling kedekut??


Mama ni..mana ada Mieko kedekut......Ini kotak miko tau..mama kakak Bubuye muat..


Aduhai budak roxy ichimieko jr ini....rasa nk picit2 je muke ngada2 dia ni...




kenapa mama cakap saya kedekut + drama queen..mieko macam tuh ke???



kamu apa2 pun memang kedekut..buktinya....





p/s: Mieko suke berebut selimut dengan mama bubuye...punyalah keras hati budak mieko ni, end up dia tido atas mama bubuye bila mama bubuye pakai selimut itu..janji dia dpt landing atas selimut tu..hukhuk

gambar hiasan kali ini :-

Bubuye masa zaman remaja..masa ni dia muat lagi ni main2 bawah sofa ni..kini.....jgn ditanya yaa..

1 comment:

  1. hheheh,,,roxy bleh geng ngan adik agon.
    mmg pantang jumpa kota kosong..laju jerk nak masuk.
    alolo bubuye comelll nyaaa.

    ReplyDelete