This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Wednesday, November 23, 2011

Nomel sayang


Minggu ni mama bubuye tetapkan minggu nk manjakan nomel lebih2....kenapa minggu ni je? minggu lain2 tak sayang nomel ke?????

Nomel nie lain sikit...dia tak suka di gomol2...dia hanya nk manja kejap2 je..pas tuh dia blah macam tuh..pi sakat mieko or manja2 dengan bubuye..sebab tuh mama bubuye nk tetapkan minggu nie Nomel nak ke tak nak, dia kene menerima gomolan dari mama bubuye.....mama bubuye tak nak dia terasa macam kami xsayang dia..bukan tak sayang..tapi memang susaaaaaaaaaah nk dapat gomol2 dia....

Bagi mama bubuye, Nomel adalah umpama survivor..kenapa? dia di tinggalkan ibunya ketika dia blum berumur 1 bulan. After 5 days merempat di gerai makcik mama bubuye, papa bubuye decide nak foster nomel. Mama bubuye pada mulanya tak setuju, tapi bila pikir bab kesian, bawak balik jugalah dia masa tuh. masa tuh Nomel kecik sgt. Makcik mama bubuye cakap, nomel sangatlah behave. Dia makan je apa yg makcik mama bubuye bagi. Dia tidak pulak mengiau2 meminta2 makanan dari pelanggan lain.


1st time jumpa Nomel. Mama bubuye terus amik gambar utk di post kan for adoption...

video ni mama bubuye rakam kekononnya utk cari adopter....



hari ke 2 bersama kami..

masa ni sesi perkenalan dgn abg shiro n kakak bubuye...



after a week Mama bubuye adv Nomel utk adoption...tak de sapa nk nomel... :( :(

One day, mama bubuye upload latest image Nomel (after 1 week tuh)..mama bubuye letak gambar2 ni..





Berebut2 orang call n email nk adopt Nomel..Siap ada satu kes tuh kata Nomel tuh macam kucing dia lah, ayat macam menuduh kami amik kucing dia..Hello..maaf yaa...mmg kami cnfirm dia ni tak bertuan sbb ibunya mmg penyewa tetap gerai makcik mama bubuye and mmg makcik mama bubuye yg dok bagi ibunya makan..and mmg makcik mam bubuye yg dok tengok 2 dia sejak dia di lahirkan sampailah ibunya tinggalkan dia..

Namun..... Makin lama, mama bubuye makin sayang denagn Nomel. Terasa tak nak lepaskan dia kepada org lain...



tengok Bubuye n Shiro macam blh menerima kehadiran dia....makinlah mama bubuye tak sanggup nak bagi nomel pada org



selama mama bubuye jaga Nomel, sekali je Nomel demam....masa dia demam pun dia tak banyak songeh..dia hanya minta untuk di belai n tido atas riba mama bubuye je.

Kini nomel dh ada adik..nama adik nomel adalah Roxy Ichimieko Jr.........Kini, Nomel sgtlah kamceng + ngam denagn Mieko...tak boleh dipisahkan..........



Tup..tup...tup....dh nak 6 bulan nomel bersama kami...ini gambar nomel yg terbaru...


5 comments:

  1. Biasalah masa comot, kurus kering tak sana nak. Bila dah hensem byklah ngaku dia punya...

    ReplyDelete
  2. tuh laa..masa dia kurus..tak de sapa nk..bila dh comel kita dh jaga..berebut2 org nk.....yg geram siap dia kata dia pasti sgt2 tuh kucing dia..geram kan?

    ReplyDelete
  3. sedih pulak baca kisah si nomel :(

    ReplyDelete
  4. meowmania: nomel nie memang kategori paling berdikari + tak byk songeh ... mmg paling sennag jaga dia lah....

    ReplyDelete