This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, December 29, 2011

Teman Auntie Farah Study

Hurm auntie farah dah nak exam nie. Kesian kami tengok auntie. Asyik risau2 je pasal exam. Tak pe auntie, kami teman auntie stadi tau.

Well, last nite, end up hanya mieko sahaja yang sudi menemani aunti farah stadi. Yang lain???? semua dh tido. Abg shiro awal2 dah tido. Mungkin tido tak lene a day before sbb uncle eipy suka sakat dia. Semalam, lena sungguh si bujang nie tido.

Mieko : Auntie, macam salah je auntie kira.
Auntie farah : urm....jap..jap...

after 5 min

Aunte farah : alaaaa...asal tak sama ni..mana datang nye -ve pulak nie..isk ..isk
Mieko : Mieko cakap tak nak dengar tadi..tuh laa..asik main sms lagi td.


Mieko : mama, kejut auntie lah. kang tak sempat nk sambung study.
Mama bubuye: pi lah kejut dia sendiri

Mieko : AUNTIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

MIeko : isk..isk....liat sungguh auntie farah nk bangun..



Bubuye : Mieko baru tahu ke? Bubuye kenal auntie dh lama dia..dia memang macam tuh. Tak pe mieko, mlm kang kita paksa dia study tau. Tapi harap2 auntie upah lah "avoderm" kt kami yea...
cayang auntie..



Gambar selingan..................................
Nomel.......



GOOD LUCK AUNTIE FARAH

Monday, December 26, 2011

Tuesday, December 20, 2011

Wordless Wednesday 18 ( tetaw nak kasi tajuk apa....)

Bubuye...



Shiro
Nomel



Roxy Ichimieko Jr

I used to read an article saying that if one cat sleep like this sengal2 di atas, thats mean they feel so so so save in that house/ area..betul kah??? I hope semua anak2 mama ni happy dengan mama

Thursday, December 15, 2011

Mama majuk lagi ke?


Mama majuk lagi ke??? Jgn laa majuk lama2, Shiro nak tido atas lap mama..Mamaaa...

sob..sob...Shiro janji Shiro akan dengar cakap mama..mama sok diam, Shiro diam...jangan laa majuk ngan Shiro...uu


Manalah mama boleh majuk dengan Shiro lama2. Mama kan sayang Shiro ..........



Yerlah, selepas kejadian temph hari, Shiro buat perangai on the next day.. ooo...ok, tak pe2, kamoo nk majuk dengan mama ya, nie mama pulak majuk dengan kamoo..mama layan Bubuye, Nomel dengan Mieko je haa... baru tau jeles dgn yang lain2.


Moral of the story : kucing memang kuat merajuk..menci betul sbb saya tak boleh nak marah2/ merajuk dengan mereka lama2..huhuhu

Tuesday, December 13, 2011

Maafkan mama ya sayang....( not so wordless wednesday)




Balik2 kerja semalam, buka je pintu bilik master, mama bubuye perati penuh kesan darah di tepi pintu....masyaallah..apa aku dah buat ni.. terasa menyesal bertubi2 dalam diri mama bubuye. ku belek2 kaki SHIRO...ya Allah, dh penuh luka2. Shiro? Shiro sakit ya sayang?


Sepanjang malam Shiro tak nak berenggang dgn mama bubuye or Bubuye. mungkin masih fobia di kurung dalam bilik. Mama kurung sayang mama bukan sebab mama benci, tapi sebab mama bubuye ubat kutu di badan kamu, nnti dah kering, mama kasi Shiro main dengan Bubuye ya .. Namun, SHIRO tak nak di tinggal sorang2. Dia nak berteman. Dia berusaha mengorek pintu kayu itu namum gagal. Habis palm shiro luka2. mama minta maaf syg....mama sayang shiro mama....


Mama menangis bila lap kesan darah kamu kt lantai bilik....mama menangis bila tgk tapak tgn kamu penuh kesan2 melecet n luka2. kamu anak manja, ya, mama mungkin lupa yang kamu terlalu manja. mungkin sbb itu kamu xnk bersendirian.

Mama janji mama akan jaga Shiro baik2. Mama harap Shiro faham tindakan mama semalam.

Mama sayang Shiro

Sunday, December 11, 2011

Kempan Manjakan Nomel

Setelah kami melancarkan kempen "Manjakan Nomel" beberapa minggu yang lalu, it seams like ada perubahan dalam diri Nomel. Dia semakin manja. Sukee mama bubuye.

Sebelum nie, hanya budak Shiro n Roxy je yang sudi dok atas lap mama dia,


kini....
Nomel sudi dok sebelah lap mama bubuye...Dia suke teman mama bubuye lipat kain.. suke dok sebelah mama bubuye sabil tgk tv.....Nomel...nomel...

Tido malam pun suke tido atas kepala mama bubuye...kira kami share bantal laa,,

Sowi..gambar nie masa tuh Shiro nk menginterframe.. Ni adalah nomel yang tido versi terlentang atas kepala mama bubuye. Note that yang kaler coklat ni adalah bantal yaa..







alololo...abg Shiro pun sayang nomel juga yaa



p/s: mana bubuye ya???aduiyaaa...budak sekor tuh memang suke dok dlm bilik sbb dia suke conquer katil sorang2 time org takde...adui...

Thursday, December 8, 2011

Bubuye mama


Bubuye ni sejak ada adik2, dia jadi makin pemalas...makin suke menyendiri....makin fussy..

sedih sgt part dia suke menyendiri..Bukan apa, dia just nak lari dari adik2 dia yang terlalu manja dengan dia..

Nomel dan Mieko terutamanya pantang sungguh nampak kelibat Bubuye. Asal nampak je, nak minta di groom...nak melese,

Ya, mama faham kamu rimas dengan budak2 2 ekor ni sebab kadang2 mama bubuye sendiri pun geram.

mama tengok time2 kamu tgh tido lena, la..laa tuh jgak la, Nomel nk bermanja. Klo Bubuye tak layan, alamatnya Nomel gigit2 jilat telinga Bubuye..



This is Bubuye's fav bag. Bubuye suka menyokrok dalam beg ini di saat nk sembunyikan diri dari sengal 2 ekor tuh.



Shiro kini banyak mengambil tugasan Bubuye. Dia selalu tolong groom budak kecik 2 ekor ni. Tapi, seperti tak puas klo bukan kakak Bubuye yang groom. Gedik sungguh budak 2 ekor ni



So, mama bubuye mengambil jalan dengan selalunya mengurung bubuye bersendirian dalam bilik master..Waaaahhhhh heaven sungguh yaa bila sekor2 dalam bilik mengconquer katil.

Itulah bubuye mama.....dia memang tak suka share2. sebabtuh dia suka menyendiri sebab dia memang dari kecik samapi skang, mmg tak suka share apa jua barang pun....

mama tetap sayang bubuye macam dulu. Kamulah yang telah membuka hati mama untuk suka and faham tentang kucing. Yer, mama tahu, mama dulu panggil kamu budak busuk..skang kamoo dh wangi tau..I love you soooooo much my Bubuye...

Tuesday, December 6, 2011

Thursday, December 1, 2011

Brooch ini Mieko yg punya tau!








Yesterday, brooch yg uncle eipy pass kat kawannya telah diterima Mama bubuye. Yes, mama bubuye sangatlah excited mendapat begitu banyak brooch pearl. Inilah besh nya klo dok sabah, blh beli barangan pearl dengan harga murah.

kesemua brooch ini di ada pearl. Mama bubuye tgh belek sekotak brooch. Dalam dok belek2 itu, tiba- tiba...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v




Hurm, dia dok atas brooch ni sampailah mama bubuye nak tido. tak berganjak sikit pun.. Kamu nak pakai ke Mieko??? Mama nak cikit boleh??
|
|
|
|
|
v


Mieko : tak boleh laa mama...Brooch ini mieko yg punya tau