This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, December 8, 2011

Bubuye mama


Bubuye ni sejak ada adik2, dia jadi makin pemalas...makin suke menyendiri....makin fussy..

sedih sgt part dia suke menyendiri..Bukan apa, dia just nak lari dari adik2 dia yang terlalu manja dengan dia..

Nomel dan Mieko terutamanya pantang sungguh nampak kelibat Bubuye. Asal nampak je, nak minta di groom...nak melese,

Ya, mama faham kamu rimas dengan budak2 2 ekor ni sebab kadang2 mama bubuye sendiri pun geram.

mama tengok time2 kamu tgh tido lena, la..laa tuh jgak la, Nomel nk bermanja. Klo Bubuye tak layan, alamatnya Nomel gigit2 jilat telinga Bubuye..



This is Bubuye's fav bag. Bubuye suka menyokrok dalam beg ini di saat nk sembunyikan diri dari sengal 2 ekor tuh.



Shiro kini banyak mengambil tugasan Bubuye. Dia selalu tolong groom budak kecik 2 ekor ni. Tapi, seperti tak puas klo bukan kakak Bubuye yang groom. Gedik sungguh budak 2 ekor ni



So, mama bubuye mengambil jalan dengan selalunya mengurung bubuye bersendirian dalam bilik master..Waaaahhhhh heaven sungguh yaa bila sekor2 dalam bilik mengconquer katil.

Itulah bubuye mama.....dia memang tak suka share2. sebabtuh dia suka menyendiri sebab dia memang dari kecik samapi skang, mmg tak suka share apa jua barang pun....

mama tetap sayang bubuye macam dulu. Kamulah yang telah membuka hati mama untuk suka and faham tentang kucing. Yer, mama tahu, mama dulu panggil kamu budak busuk..skang kamoo dh wangi tau..I love you soooooo much my Bubuye...

3 comments:

  1. sama la mcm BoBo Salem ni. suka menyendiri sbb adik2 dh ramai + ada kakak sorg
    kekadang sedih tgk dia dok sendiri2 tu :(

    ReplyDelete
  2. m.q : kan? tuh la..rina pun measa benda yg sama....ada masa dia mcm tension pun ada..tp dia syg adik2 dia

    ReplyDelete
  3. eh betol dulu pon penah alami kes mcm ni, si Momel dulu mmg kesian tgk dia asik dikerumun oleh adik-adiknya kadang2 org tu nak tido pon tak senang asik kena kacau sentiasa..

    tp jgn risau nnti lelama ok lah mereka tu :)

    ReplyDelete