This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, December 13, 2011

Maafkan mama ya sayang....( not so wordless wednesday)




Balik2 kerja semalam, buka je pintu bilik master, mama bubuye perati penuh kesan darah di tepi pintu....masyaallah..apa aku dah buat ni.. terasa menyesal bertubi2 dalam diri mama bubuye. ku belek2 kaki SHIRO...ya Allah, dh penuh luka2. Shiro? Shiro sakit ya sayang?


Sepanjang malam Shiro tak nak berenggang dgn mama bubuye or Bubuye. mungkin masih fobia di kurung dalam bilik. Mama kurung sayang mama bukan sebab mama benci, tapi sebab mama bubuye ubat kutu di badan kamu, nnti dah kering, mama kasi Shiro main dengan Bubuye ya .. Namun, SHIRO tak nak di tinggal sorang2. Dia nak berteman. Dia berusaha mengorek pintu kayu itu namum gagal. Habis palm shiro luka2. mama minta maaf syg....mama sayang shiro mama....


Mama menangis bila lap kesan darah kamu kt lantai bilik....mama menangis bila tgk tapak tgn kamu penuh kesan2 melecet n luka2. kamu anak manja, ya, mama mungkin lupa yang kamu terlalu manja. mungkin sbb itu kamu xnk bersendirian.

Mama janji mama akan jaga Shiro baik2. Mama harap Shiro faham tindakan mama semalam.

Mama sayang Shiro

6 comments:

  1. tak pernah kene kurung. dia takut la tu. dia ingat kena tinggal kot
    kesian...

    ReplyDelete
  2. dia selalu kene kurung...lagipun rina kurung dalam bilik master bed room yg semua bnda ada..kipas buka..tp selalunya kene kurung macam 3-4 jam macam tuh n dia berteman. yes, rina rasa dia takut kene tinggal.....rina xbrani nk kurung dlm cage sbb derang nie sume toilet trained..so kene kurung kt dlm master bed room utk memudahkan dia nk poo or pee...
    mmg sedih sgt semalam2....

    ReplyDelete
  3. kesiannya Shiro...sbb tak biasa tu mungkin dia takut


    letak jel gamat lukanya tu biar cepat sembuh ;)

    ReplyDelete
  4. tq meow or the advise..tuh lah..selalunya klo kene kurung..ada adik2 dia sekali or ada org kt umah...sbb bubuye ok je kene kurung sekor2...lgi happy ada sbb tak de gangguan..kene tang Shiro ni.aduiyaaaa...

    any barnd suggestion for the jel gamat??

    ReplyDelete
  5. Shiro takut tinggal sorang, yer...nanti aunty babab mama tu..

    ReplyDelete
  6. tuh laa kak rosmawati..terasa bersalah sgt2..tp adik2 n cik abg cakap..masalahnya si Shiro ni memang spoil brat..dia macam dengki sbb dia kene kurung. mmg tak puas hati gitu..adui

    ReplyDelete