This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, March 27, 2012

Anak Mak - The answer is

And the answer is..




Inilah 'Anak Mak' kt dalam rumah ni..hahah..tahniah kepada yg berjaya meneka...kenapa kami panggil dia anak mak??

Teori kami, mebi masa memula adopt dia, bau pertama yg dia bau adalah bau badan mama bubuye..Sbb tuh dia manja sgt dengan mama bubuye(Jeles bubuye ya)... Gambar ni di snap masa hari 1st kami adopt dia..ni gambar masa otw nak balik rumas pas amik dia.tertido2 budak kecik ni dlm kete.


Gambar perkenalan dengan Bubuye. kucing 1st yg Bubuye tak hissing at all. Bubuye mebi anggap Shiro anak dia kot. Berkali2 cubaan mengonggong shiro macam ibu gonggang ank dicuba tp gagal.. Shiro asik gerak2 or bubuye tak reti gonggong kot

the same week

kecik2 comel je dia
suke ikut mana je mama bubuye pergi


mama bubuye nk masak pun dia nk jugak melese...siap landing macam ni kt dapur..aduiyaa
suke sgt dok atas lap mama bubuye...

Mieko pulak menginterframe..marah dia masa ni
see, org online pun nk jugak menyempit
Mama bubuye lipat kain, laa laa tuh laa dia nk tido
After kene neuter... bila dia bebetul dh sedar dari bius, terus cari mama bubuye

Sempit2 pun nk menyibuk



Hurm, makin besar makin manja si Shiro ni. Dia je yg gedik sikit. yg lain tak macam ni pun... Comot2 dia mama bubuye tgk ada comel dia ni..hehehhe


Gambar Hiasan:- Bubuye ni selalu dijadikan bantal peluk + bantal + tukang groom oleh budak2 ni..

Sunday, March 25, 2012

anak mak

agak2 kan, bila korang baca tajuk di atas, apakah benda pertama yg ada difikiran korang??

hahha...harini mama bubuye nk bercerita pasal anak mak... selalunya klo kita sebut 'anak mak', musti kita focus pasal anak yg terlalu manja dgn ibu kan??

well, nak tahu tak, kt rumah ni pun ada 'anak mak' jugak tau..adui..jgn pikir manusia je ada, kucing pun ada peel macam ni..tetaw laa.... dulu xpasan, tapi bila adik mama bubuye asik kutuk2 budak 'anak mak' ni, baru pasan, budak ni memang kategori anak mak...

1- ke mana sahaja mama bubuye pergi, dia pasti ikut. Even dia dah tido lena pun...pasti tup2 ada je dia melese kt kaki mama bubuye

2- bias dengan orang2 di sekililing dia, hanya dengan mama bubuye je dia nak melese, nak mama bubuye je bersihkan dia ,usap2 dia and peluk dia. Klo dia ter melese kt salah org, even dia tgh tido pun dia sanggup tukar port cari mama bubuye

3- Mama bubuye tak boleh lebih2kan yang lain2... nanti dia pasti akan minta lebih dari itu.

4- lap mama bubuye adalah hal milik dia sekor sahaja... kucing lain jangan nk sibuk yaaa

korang rasa kan..dalam 4-4 calon kt bawah ni, sapa 'anak mak' erk??

1- Bubuye

2- Shiro


3- Nomel
4 - Mieko a.k.a chiko





hahha....cer teka...cer teka...


jawapannya nnti mama bubuye bagi tahu sok ya



hehehhehehe

Sunday, March 18, 2012

alhamdulillah...(as per my previous post)

ok, sowi sgt2 sbb mama bubuye sgtlah sibuk untuk meng update blog..bz...tuh laa..handle 3 project serentak.mana nk kejar buat impact analysis, mana nk buat system req studies, nk buat code..tak masuk kene bantu support team lagi..aduiyaa..masak..masak....ok...hereby mamam bubuye attach gambar budak2 2 ekor nie masa kene spay..hehe

mama bubuye xsempat tgk nomel di bedah, tapi time mieko, mama bubuye ada...

letih jaga derang pun dh hilang..letih layan derang ada laa..... Si nomel kejap2 makan je keje dia..
malam pula asal kol 9 mlm je..dh miow2 tanda ajak mama dia tido....klo nk tido, WAJIB ada satu bantal atas extra utk dia sekor...dia nk tdo atas bantal bebetul kt kepala mama bubuye DAN mama bubuye kene usap2 kepala dia.klo kita tak usap, dia sendiri yang akan gesel2 tanda paksa kita usap dia jugak.... Nomel2..

Mieko??? mieko dh berjangkit penyakit Nomel.. penyakit apa???penyakit suke tido sambil perut melekat kt dinding or tido terlentang sambil terkangkang tgh2 hall umah..aduiya..macam2 peel budak2 ni....

bab manja tuh toksah ckp la...kucing klo kene zast, gini lah derang..mula2 xpasan...lama2 baru nmpak perubahan....

oklah..mama bubuye nk sambung buat keje....njoy 3 keping gambar yg ada dlm simpanan mama bubuye