This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, March 25, 2012

anak mak

agak2 kan, bila korang baca tajuk di atas, apakah benda pertama yg ada difikiran korang??

hahha...harini mama bubuye nk bercerita pasal anak mak... selalunya klo kita sebut 'anak mak', musti kita focus pasal anak yg terlalu manja dgn ibu kan??

well, nak tahu tak, kt rumah ni pun ada 'anak mak' jugak tau..adui..jgn pikir manusia je ada, kucing pun ada peel macam ni..tetaw laa.... dulu xpasan, tapi bila adik mama bubuye asik kutuk2 budak 'anak mak' ni, baru pasan, budak ni memang kategori anak mak...

1- ke mana sahaja mama bubuye pergi, dia pasti ikut. Even dia dah tido lena pun...pasti tup2 ada je dia melese kt kaki mama bubuye

2- bias dengan orang2 di sekililing dia, hanya dengan mama bubuye je dia nak melese, nak mama bubuye je bersihkan dia ,usap2 dia and peluk dia. Klo dia ter melese kt salah org, even dia tgh tido pun dia sanggup tukar port cari mama bubuye

3- Mama bubuye tak boleh lebih2kan yang lain2... nanti dia pasti akan minta lebih dari itu.

4- lap mama bubuye adalah hal milik dia sekor sahaja... kucing lain jangan nk sibuk yaaa

korang rasa kan..dalam 4-4 calon kt bawah ni, sapa 'anak mak' erk??

1- Bubuye

2- Shiro


3- Nomel
4 - Mieko a.k.a chiko





hahha....cer teka...cer teka...


jawapannya nnti mama bubuye bagi tahu sok ya



hehehhehehe

4 comments:

  1. saye teka Mieko *walo dalam hati kata Shiro sebab xmo nanti Naz kata tiru dia*

    ReplyDelete
  2. comeynye nomel tido~~ off topic.. =p

    ReplyDelete