This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, April 23, 2012

Shiro mama

hari ni mama bubuye sangat sedih...kt opis ni terasa tak keruan..mana tak nya, budak shiro kesayangan mama bubuye ni merajuk pagi tadi..selalunya asal mama bubuye nk peluk cium dia...tentu dia merelakan..namun pagi tadi, dia menjauhkan diri dari mama bubuye sambil membelakangkan mama bubuye...siap dengan nada sedih macam nk cakap 'alaaa..mama nk pi keje dh ke'...sedih...sedih sbb 1st time shiro macam ni...mama janji..malam ni mama spend masa dengan shiro ya...

ya lah..malam tadi budak2 ni lari sana sini..umah tuh meraka yang punya kan....so malas nk bising2 dh..lantak korang laa nk buat apa.....

Bubuye 1st time tido sebelah mama bubuye...sedar2 ada objek berbulu kt tapak tangan..mama bubuye fikir, kepala nomel...tapi...bulu panjang..hurm...Mieko laa ni...tp..jap..ada collar...aik??????ajaib..Bubuye??alololo..syg bubuye

Friday, April 13, 2012

BUBUYE???

Kenal tak sapa ni?????heheh


Musti 1st time baca text b-u-b-u-y-e nie korang tertanya2, macam mana ek nk pronounce nama ni..kan?? kan?? MEh kita ikuti kelas pronounce nama bubuye ya



Shiro: Bu-bui kan mama???
Mama Bubuye: pandai lah Ciyo mama ni
Shiro: shi-ro laa mama




Nomel: huh??macam mane nk cebut mama? susah betul laa nama tatak tite ni.. bu-bu-yea tan?tan?
Bubuye: bu-bui lah....
Nomel: alaa.a..tite panggil tatak je laa..cenang cikit...


Mieko: isk mama ni..Itto tetaw laa nk cebut...cemana ni...itto tene pi cekolah ni... bu-bu-yeah ek?
Nomel: tan?cucah tan nk cebut..tite panggil dia tatak je laa cenang...mama ni pilih nama cucah2 lah.



Bubuye: oi budak2 busuk..tuhlah..bubuye ajar tak mo ikut..kan nk mengeja pun tak reti
Nomel: eh....mama tite eja b-u-b-u-y-e laaa.....betullah bu-bu-yeah
Mieko: tah..tite butan malash...tp cikgu ajar lain..nama mama cebut lain..
Shiro:
Bubuye: mama kekononnya nk eja cara glemer laa..tak lawo laa klo eja bubui...so dia tukar laa jadi bubuye...jeles aa tuh nama bubuye glemer..

p/s: cara nk pronouce nama bubuye adalah - bu-bui tau












Thursday, April 5, 2012

Before and after

Mama bubuye suke tgk gambar2 lama..mengimbau kenangan pahit manis pas adopt budak2 busuk ni lah katakan..hehe

ok..let us start dgn Bu-bu-yeah dulu yaa(Bubui laa mama!)

Before...

After..



Now Shiro pulak
Before..

After.....


Nomel mama pulak???

Before..

And After......


ok..kita pergi pulak kepada Mieko..ala ito..ito

Before..


After......




Skang nomel n mieko dh nk masuk 1 tahun dh..mama bubuye start kasi adult kibble ya syg???




TAKKKNAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKK

Sunday, April 1, 2012

anak mak pergi cat show ....

Kelmarin (31/03/2012) kami bawa Shiro join hhp cat show.. sekian lama 'anak mak' nie xkuar umah..sekali sekala kene kuar..mengamuk jugak budak ni....



the result:

ring 1 : 10th place(dh mengamuk dh masa ni..nk balik sgt2 dh ni)
ring 2: 3rd place ( 1st ring mmg mood ok lagi)
ring 3: 6th place mengamuk sikit2...mujur judges cakap bukan salah dia...

Mama bubuye bawak Shiro dgn kakinya masih blum 100% ada bulu..2 weeks b2 show kene kurap kt kaki dia..tp 1 week b4 show, dh ok dh..cume bulu lambat tumbuh...mama bubuye gamble aja bawak budak ni....



Pas pendaftaran, mama bubuye kene masukkan dia dlm cage..mujur dai xmacam bubuye..bubuye asik tolak2 cage, dia mmg nmpak muke takut..tp tak lah sampai tolak2 cage




Mama bubuye pi sesembang kejap je ngn member2 kucing..tau2 dia dh jadi mushroom dh..adei..asal boleh je dia ni..macam lah org tak nmpak dia..nk nyorok laa ni sebenarnya...


Nir masa dia kt Ring 2.... mujur kuku + mata etc ok...so dpt 3rd place


nie credit to http://groundnutsikacangtanah.blogspot.com/

saya sukeee gambar ni

Masa ring no 3, auntie farah masih kt old town buat assignment, so tak de gambar di snap...masa ring no 3, Shiro agak stress sbb di kaco...judges sempat cakap kt mama bubuye yg ini bukan salah Shiro....Sbb dia stress org kaco2 dia b4 that..




Nie masa ring 1..masa nie mmg Shiro nk jadi Mr Grumpy dh...tak mo kuar cage dh masa ni..adei..mama bubuye mmg dh agak..gerenti dpt no 10 punya....



Gambar ni ehsan Vivien lim




malam tuh...




kroh...kroh...kroh...letih sgt sayang mama ni.....mmg balik tuh dia xlepas mama bubuye....kemana ja dia memang ikut kita..trauma laa tuh