This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, April 1, 2012

anak mak pergi cat show ....

Kelmarin (31/03/2012) kami bawa Shiro join hhp cat show.. sekian lama 'anak mak' nie xkuar umah..sekali sekala kene kuar..mengamuk jugak budak ni....



the result:

ring 1 : 10th place(dh mengamuk dh masa ni..nk balik sgt2 dh ni)
ring 2: 3rd place ( 1st ring mmg mood ok lagi)
ring 3: 6th place mengamuk sikit2...mujur judges cakap bukan salah dia...

Mama bubuye bawak Shiro dgn kakinya masih blum 100% ada bulu..2 weeks b2 show kene kurap kt kaki dia..tp 1 week b4 show, dh ok dh..cume bulu lambat tumbuh...mama bubuye gamble aja bawak budak ni....



Pas pendaftaran, mama bubuye kene masukkan dia dlm cage..mujur dai xmacam bubuye..bubuye asik tolak2 cage, dia mmg nmpak muke takut..tp tak lah sampai tolak2 cage




Mama bubuye pi sesembang kejap je ngn member2 kucing..tau2 dia dh jadi mushroom dh..adei..asal boleh je dia ni..macam lah org tak nmpak dia..nk nyorok laa ni sebenarnya...


Nir masa dia kt Ring 2.... mujur kuku + mata etc ok...so dpt 3rd place


nie credit to http://groundnutsikacangtanah.blogspot.com/

saya sukeee gambar ni

Masa ring no 3, auntie farah masih kt old town buat assignment, so tak de gambar di snap...masa ring no 3, Shiro agak stress sbb di kaco...judges sempat cakap kt mama bubuye yg ini bukan salah Shiro....Sbb dia stress org kaco2 dia b4 that..




Nie masa ring 1..masa nie mmg Shiro nk jadi Mr Grumpy dh...tak mo kuar cage dh masa ni..adei..mama bubuye mmg dh agak..gerenti dpt no 10 punya....



Gambar ni ehsan Vivien lim




malam tuh...




kroh...kroh...kroh...letih sgt sayang mama ni.....mmg balik tuh dia xlepas mama bubuye....kemana ja dia memang ikut kita..trauma laa tuh

13 comments:

  1. comel yer shiroooo... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel laa sgt.....time kt luar je nmpak comel..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. tq uncle n aunti Kucing Malaysia..1st time shiro masuk show ni--shiro

      Delete
  3. hehe..shian Shiro tp Shiro sgt comelsssssss..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa..sian tak kesian....dia takut2 tapi sempat nk tunjuk ngada2 dia tuh..sepanjang kt cage..dia nk sgt ain ngn bantal catnip tuh...tp ego...last2 dia sendiri yg baring kt bantal tuh..xlarat laa kami nk asik tolong usap2 bantal tuh kt muke dia...ngada2 jap

      Delete
  4. Comel betul Shiro time tu..Kacang sempat capture beberapa keping pic dia kat Ring 2 rasanya..dalam Page Stray Cat Lover pon ada..kalau nak, boleh la copy dari SCL page..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah..udah di curik2 gambar2 tuh :)

      Delete
  5. hi rina..psl innershine tu, yes ada lagi. bila nak cod? nanti u sms/email me ok :)

    ReplyDelete
  6. cian kat shiro takut ek..pape pon still memang kan... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa..smpai bila nk berkurung kan??? susah laa budak2 kt umah ni...kt umah je derang raja + permaisuri..skali bawak kuar..kecut perut...

      Delete