This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, June 28, 2012

TGIF!!!


Yeay...hari ini daaah hari jumaat..cepatkan masa berlalu?dh nk masuk bulan julai..waa...waa...
mama bubuye tak sabar nk dok terperap kt umah sambil gomol2 budak2 sengal ini... tah laa..mama bubuye yg dahulunya anti kucing kini syg gilerrrr kt budak2 ni... kenapa ya..sanggup berhabis demi mereka..mama bubuye pakai handbag buruk pun xpe janji budak2 ni sihat... adik mama bubuye pun sama...klo tension, sanggup balik bandar sunway semata2 nk main dgn budak2 ni n balik ukm kembali... apalah ilmu yg budak2 ni ada..nk kata comel sangat...sekor2 comot je... busuk je(ini salah mama bubuye sbb malas nk mandikan sengal2)...

Bubuye dh masuk 2 thn ++... mama bubuye makin lama makin syg kt dia..makin degil dia..makin suke mama bubuye buli dia...suke pelok2 dia klo dia xmahu kt mama bubuye...dulu kecik2, nk je tdo dgn mama...skang dh sombong.... Bubuye...bubuye....



malam tadi mama bubuye lupa nk buang pisang goreng 2 ketul atas meja...pagi td bangun tgk2 dh tinggal separuh....sekor je yg akan mkn....cer teka siapa????
Jawapannya esok yaa


Wednesday, June 27, 2012

apahal budak2 nie??

mama bubuye gelar ini 'penyakit' nomel. kenapa??? Nomel sukeee tido terlentang sambil terkangkang..kini 'penyakit' ini mula menjangkiti Mieko...

lenanya tdo tepi 'highway' umah ni


Nomel dari kecik sampai besar WAJIB tido tayang perut..geram tgk dia..

Dunia mama bubuye sangat aman bila tengok derang tido lena.....harap2 mereka bahagia dengan mama bubuye

apa tengok2 haa???

budak ni memang tak dpt nk tolong..janji dpt melese kt kaki mama bubuye dh cukup...dari kecik samapi besar tak blh berenggang dengan mama bubuye langsung mamat nie....




Bubuye pandai, dia tdo tempat paling tersorok sbb nak lari dari sengal2 ni



Daa....

Monday, June 25, 2012

pet exhibition 2012!!yeay

poyo aa mama bubuye nie...dh lapuk kot tajuk ni..hahha..tp tak kira...mama bubuye nk jugak share dengan kawan2 mama bubuye..hahah korang pergi tak pet exhibition ritu??? nampak mama bubuye n adik mama bubuye tak??(macamlah aku ni glemer sgt sampai org kenal aku..hahah)..

well, plan nie dh di buat awal 2 week lagi..semua persiapan dari segi mental dan fizikal telah kami lakukan..tepat jam 9 pagi hari sabtu, auntie farah dh samapi kt rumah mama bubuye.. tak tahan siap pesan kt mama bubuye bawak beg extra sbb kawan dia yg baru pergi hari jumaat tuh tak muat beg nk isi free goodies..

haha..mama bubuye pergi dgn auntie fara..kenapa??sbb papa bubuye sibuk dengan keretanya.... kami tiba di mid valley jam 10 ++ pagi...kami menjejakkan kaki kt kawasan exhibition jam 10.30 pg...
memandangkan mama bubuye ada card credit mebenk, dptlah 2 ticket masuk percuma(tiap2 tahun macam nie...besh kan?) ...

ya..mmg bnyk anjing kt dlm tuh..kebetulan, hari sabtu ada dog show..auntie farah n mama bubuye penakut anjing..tp kami gagahi jua demi 4 sengal di rumah....operasi mengutip free goodies pun di mulakan...


tepat jam 3, kami keluar dr kawasan exhibition.


brg2 yg dibeli :-
1-  4 cat collar
2- 1 cat nip toys 
3- cat ball feeder 
4 - cat house  (auntie farah belikan untuk bubuye)
5- orijen cat food 
6 - frontline on spot (2 kotak)
7- treats 1 packet

 brg2 goodies:-
1- 4 pek supercoat purina
2- 8 tin wet food sheeba
3 - 8 pek we food whiskas
4- 4 tin fancy feast
5- 3 botol kecil shampoo
6- 1 botol kecil fur spray
7- 4 pek kibble smart heart
8 - 4 kotak kibble iiams
9- ber pek2 kecil kibble jenama apa tah(lupe)
10- bowl + 3 pek shampoo + 3 pek conditioner
11 - stress ball
12 - alalala..lupe laa apa lagi..

nie haa brg2 freee



n nie pulak cat house bubuye...







ini adalah auntie farah kepada budak2 sengal ini

n ini adalah mama bubuye :)  :)

penat jalan2 tp puas hati sbb goodies yg dpt semuanya berbaloi2. tak sabar nk pi lagi tahun depan...