This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, July 16, 2012

NOMEL SENGAL!!!!!

Dear all, haish. As all of us know, kan baru2 ni ada issue stok rc di mana tetiba most of major petshop kehabisan stok rc. haish..kebetulan varian rc yg mama bubuye mixed dgn bw untuk sengal2 ni pulak tetiba susaaaaah nk cari. masa tuh mama bubuye bg rc hair n skin. mmg stok sangatlah limited. Mujur mama bubuye sempat beli kt dewi namum...apakan daya, mama bubuye bukannya bela kucing, mama bubuye bela dinasour ..so kibble yg 10 kg, tak samapi 2 weeks dh 3 kg habis..aiyaaaakkk..

mama bubuye mula meng survey..cari kibble lain.. masa time pet exhibition tuh mmg dh berkira2 nk sambar rc..skali tgk booth rc pun xde..tak pe laa..mama bubuye and auntie farah pun jalan2 cari brand lain..

last2 kami amik orijen

ok..dh nk masuk 1 bln derang di feed mixture of orijen dgn rc yg tinggal seciput itu. namun ada seekor yg tak sedar diri ini sanggup berlapar klo tak de rc dlm bowl. if yg mama bubuye isi tuh adalah orijen semata2, dia akan meminta rc tanpa segan silu.. bising + bingit jugak budak ni..

siapa budak ini??


nie gambar masa dia kecik


ni masa dia dh besar.




masa kecik2 dulu muke kesian sungguh dia ni.masa tuh mmg tgh cari adopter utk dia...bila ckp xjadi je bg kt org.tah sejak bila tah dia jadi macam ni..muka ngada2.. muka degil..itulah nomel. HAish

adui...sengal sungguh nomel nie...sanggup kejut mama bubuye pagi2 buta semata2 nk jugaak rc..miow n miow n miow. memandangkan rc tinggal dlm 3 genggam je, mama bubuye dengan penuh jayanya menyorokkan rc itu. yes dia still bising2 tp hati kene tabh klo ada sengal yg keras kepala macam nomel..mengikut auntie dia kot ni...aduiyaaaaa....

tah laa..di saat mama bubuye tulis post ni...teringat2 bunyi bising nomel.. haish..mujurlah muka kamoo comel...


bubuye: mama, Nomel memang sengal pun..mama baru tahu ke??

3 comments:

  1. mne ade ikut adk...bg jele omei mkn rc

    ReplyDelete
  2. kemain demand lagi si Nomel tu yerk hehe..

    ReplyDelete