This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, August 2, 2012

Bubuye sengal + Auta Kari

Salam all,

sejak 2 menjak ni, bz pulak mama bubuye..byk kije laa..ok..rini kite bercerita pasal bubuye yaaa

semenjak mama bubuye feed sengal2 ni dengan orijen, bubuye makin slim. Tiada lagi perut buncit gendut macam dulu. lari pun berdezup. dulu lari ala2 arnab. skang dah jadi kucing dah..Bubuye makin suke buli adik2 dia. kesian Nomel kene buli dengan bubuye. Even bubuye tak segendut dulu, badan dia tetap gendut. kesian Omey selalu kene smackdown dengan bubuye. Mama bubuye kadang2 dah tak larat nk terpekik2 marah kat bubuye. Pas kene marah pandai pulakbuat muke kesian. Pandai pulak dok bercakap2 dengan mama bubuye bila mama bubuye membebel..Bubuye..bubuye...


Kadang2 mama rindu bubuye yang pemalas itu...tp bila vet dh bg hint mintak berjaga2 sbb berat bubuye tak setara dengan bdannya, kita pulak risau. biarlah kurus janji sihat dari gemok tapi sakit.. yer tak


Last week, minggu bawak bebudak deworm. Deworm je pun. Tp bubuye ni dari kecik sampi dh besar badak pun masih seperti dulu. Klo kene vaksin ke, deworm ke, tak de beza. kekononoya sakit sgtlah kene deworm. Jalan sampai tak larat, terhuyung hayang. Kenapa mama bubuye ckp dia ngada2 instead on pk dia bebetul sakit?? sbb mama bubuye buat experiment. ada time2 tuh ok je dia tergedik2 lari. time kita nk manja2 gomol dia, time tuh laa dia buat muke kesian tahan sakit laa tuh... auta kari dia dia ni...haish....yg lelain cool je..dia je poyo..kan dh dpt pangkat poyo dengan mama bubuye..hahahha



k laa..nk smbung keje...daaaa

1 comment: