This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Raya - part 1





assalamualaikum semua....

selamat hari raya dari kami ( bubuye +shiro+nomel+ mieko).. kawan2 semua sihat? amacam raya??

hahah..panjang lebar entri kali ni. so kita seperate part2 ya. hehe

well, tahun nie as usual mama bubuye tinggalkan budak2 sengal kt umah. kali ni prepare extra bekas litter + beli pasir jenama ever clean...belajar dari pengalaman yg lalu.

haa..mmg mahal pasir tuh(rasanya sbb mama bubuye tak pakai pasir kt umah..kan semua sengal2 ni poo n pee atas lantai toilet je)..tp sbb beli setahun sekali...hikhik....ok..ini kira testimonial dari mama bubuye laa laa...after 5 days tinggalkan budak2, bukak je pintu umah...terus cium2 umah..ok..tak de bau..alhamdulillah...

memandangkan kali ini bilik rina(bilik master) di ubah suai jadi bilik budak2 ni...so semua kene kurung dlm bilik sepanjang raya. bilik tuh kira 3-4 kali besar dari bilik yg petknode tawarkan dulu...ok laa kan..besar n derang still bebas kt umah sendiri(even kene kurung. Klo anto boarding..lagi sedih..tak boleh nk menyengal sangat kan??)..bilik master ada toilet..so, dlm toilet tuh mama bubuye lapik paper n letak tray pasir.. ada 11 tray yg di jadikan try pasir( beli bekas yg murah2 kt mydin je..nk beli litter tray, satu dh rm 6..klo 10??? mak aii..so beli bekas yg rupa dia macam litter tray tuh sudah)....



So, sambung cerita. masa berjalan nk ke bilik master, dok test2 cium2...ok..masih tak de bau apa2... buka je pintu master, pk akan busuk masam gegiler. End up..tak lah masam mana..kira boleh laa bernafas tanpa perlu tutup hidung dgn kain(tahun lepas nk bernafas pun xboleh.. sampai uncle faris n papa bubuye buka all tingkap kt umah..kali ini, bau pun kt2 dpn bilik air...kt other side of toilet, tak de pun...sikit2 je...poo poo n pee pee, mana ada yg wangi kan..hahha

alhamdulillah, 4-4 sihat. Cuma si bujang je hilang suara. Dia klo nmapak mama dia paham2 laa kan...sian shiro..musti miow2 sepanjang..


mak aih, pajnag lebar pulak.. nanti kita sambung entri lain yaa


muke budak2 pas mama bubuye balik..semua nk melese kecuali bubuye. Dia memang cool





No comments:

Post a Comment