This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Monday, November 26, 2012

mama bubuye pemalas

Salam all, apa khabar semua?? uhuk..uhuk, penuh pulak sawang2 dalam blog ni. dah bersawang rupanya2.. lama sungguh mama bubuye tak update blog. Bukan apa..masih sedih dalam hati bila tengok gambar2 muk muk. Dia dah pergi buat selama2nya. Namun mama bubuye tak pernah rasa kesal sebab mama bubuye dah cuba sedaya upaya jaga dia and bagi dia sepenuh kasih sayang. We love you lil muk muk.

back to our main topic.. mama bubuye terasa berat n malas nk update blog lately. Why?? dunno??? haha .. yesterday, after having a nice dinner at my aunt's stall, we bought some durian.. waaa..besh kan??kan??
sampai je kat rumah, 2 sengal dah mula ter cium2.. haa...mula laa derang menggila..Nomel and Mieko pantang sungguh dengan bau durian. Fav mereka... tentu ada anak bulus2 kwn mama bubuye di sini pun macam sengal 2 ekor ni kan???

Time nak mkn durian serious tak aman. Sibuk je derang nak tumpang sekaki..bukan sekaki tau, berkaki-kaki. marah ni. Adui. Teringat dahulunya Mieko kureng sikit dengan durian until 1 day, we bought some kilos of durian from kak Shahrul Anum. Masa tuh order through mami Ana Lewis :) :).. banyaaaaaakkkkk sungguh lulian yang kami dapat....waaa...waaa...waaa....... rina pi gatal2 calit sedikit durian kt mulut Mieko. Till now, dia jadi hantu durian. Dengan biji2 dia nak makan...haishh......

nie tak sabar nk mkn durian lg. Tengah musim ni...haaa..... dok rajin2 usha2 fb kak shahrul nie... nanti klo dh ami..mama bubye update pasal lulian lagi..heheheh

gambar hiasan: bubuye n shiro zaman dolu2




3 comments:

  1. Beb Rina, aku jalan2 jumpa plak blog ko secara x sengaja..huhu

    ReplyDelete
  2. gambar tu comel sangat..

    kite pon rase nak makan durian je..musim kan.. :)

    ReplyDelete