This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Wednesday, January 16, 2013

Not so wordless Wednesday

Assalamualaikum and salam sejaktera kawan,

Dah lama mama bubuye tak cite pasal family sengal2 yang lain kan???


haha, kalau ada kawan-kawan yang view old post, Mama bubuye bukanlah pencinta kucing pun. Actually mama bubuye mula bahasakan diri mama bubuye kat kawan2 bila start berblog ni huh. Masa tuh baru je adopt Bubuye. Bubuye pun asalnya mama bubuye dan auntie farah a.k.a mummy Omey tak suka bubuye.


Bubuye and Ninie

Kenapa?? Bubuye ni busuk lah. Lepas tuh ada hati nak tido dengan kami kan???


Mama Bubuye and Antie Farah a.k.a Mummy Omey




But memang dah di tetapkan Bubuye jadi sebahagian dalam family kami. Masa jiran mama bubuye hampir buang Bubuye ke pasar, sempat dia bertanyakan kami untuk adopt Bubuye. Kebetulan Papa Bubuye dan Uncle AP a.k.a daddy Bubuye ada kat melepak kat rumah, memang derang nak sungguh lah budak busuk ni..


Uncle AP a.k.a Daddy Bubuye


Papa Bubuye

 Ahli kami bertambah dengan kehadiran Shiro a.k.a Anak 'mak'.. Mama Bubuye adalah mama Shiro sekor je. Asal ada yang nak manja2 dengan mama bubuye, dia akan halau sengal itu.


Selepas dah tambah ahli sengal ke 2, tetiba mama bubuye diberitahu ada stray kitten di gerai makcik mama bubuye. Biasalah, papa bubuye ada sekali, memang dia suruh bawak balik and put this lil kitty for adoption. Ha.. nak bagi orang adopt lah sangat kan??? dah kita jaga and cantik sikit baru orang nak kat dia.. masa dia tak comel, tak de sapa pun nak..haishhh....sapa sengal no 3?? ==> NOMEL


Ahli sengal ke 4 ditambah pada bulan 7 2011 masa dia cat show. Kebetulan fosterer memang nak put budak ni untuk adoption. MAsa tuh kami panggil dia Mieko je sebab dia nampak macam Ichimieko Ozawa milik kawan kami.

Kehadiran Roxy Ichimieko Jr pada mulanya tidak disenangi semua, tapi lama2 paham-paham laa kan. Mieko suke lompat sana sini. Sungguh sengal and sangat disayangi oleh uncle Faris a.k.a Daddy Mieko. Uncle faris selalu belikan wetfood sebab dia tahu Mieko kuat makan :P...






Uncle Faris a.k.a Daddy Mieko




Now dah masuk tahun 2013.. tahun nie Bubuye akan genap 3 tahun, Shiro, Nomel dan Mieko akan jadi 2 tahun.  Cepat sungguh masa berlalu kan.. Terindu pulak nak bela kitten kecik kat rumah..hehehehhehe



p/s: selamat pengantin baru ya Papa Ichi(Makmur) and Mama Ichi(Syira)
Mama BUbuye + Papa Bubuye + Papa Ichi + Mama Ichi





     

.

No comments:

Post a Comment