This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Thursday, March 21, 2013

Benci betul lah!!!!

Why? What? apa yang dibenci tuh? i think most of my blog reader will agree this statement. Masa kecil, kitten memang sungguh comel. Sungguh inesen kan? Dah besar, hilang sudah kecomelan yang tersangat comel tuh. Same thing happen to sengal 2 ekor ni. Dah hilang dah comel si maru. Dah lah bulu jarang2. Huhu. Marah vet bila MAma Bubuye cakap Maru dah tak comel.  Emon Ton Chit pula dah mula lonjong. Vet cakap Si Ton Chit nie adorable sungguh. Yanag nie nanti dia fluffy la sebab baru nak tumbuh bulu adult. HAhaha... mama bubuye tetap cakap derang tak comel. hish..Geram...tiap2 hari kene gomol.


Ok..tak nak comment banyak pasal budak comot ni. Will update their photo later. haa..korang sendiri lah tentukan betul ke tidak apa yang mama bubuye cakap ni

p/s: Mana ada tak comel..ciyo dari kecil sampai besar comel apa..

Sunday, March 10, 2013

welcome to our family lil Emon and Maru

Salam semua,

recently, mama bubuye sungguh bz. bz tahap datang kerja awal2  gegila and balik umah after 8 pm. samapi rumah?? jangan tanyalah. Isk..isk. penat sungguh mama bubuye. Nak ber blog pun tak sempat.


Well, kawan2 ingat tak budak kecik 2 ekor yang mama bubuye jumpa harituh? tak de sapa claim mereka and one thing i hate about fostering cat is that we will definitely fell in love to them. Nak-nak 2-2 kucing kecik and mama bubuye dah lama tak de kucing kecik.

Memang dalam hati masih berniat nak cari juga owner mereka even dah tahu tak de harapan nak jumpa. Mama bubuye dah toilet train budak2 sengal ni. Nama pun dah bagi. Tag pun dah beli. Budak2 ni pun dah terbiasa dengan semua kat rumah ni. Nakal memang tak boleh nak cakap la.. ada ke kitten yang tak nakal? tak penah lagi mama bubuye jumpa kitten yg sihat yang tak sengal and nakal. huhuhu..

berbalik pasal sengal ni. Apa nama derang erk?? hehe. memula mama bubuye panggil sekor tuh tonchit sebab dia macam jin tonchit je and lagi sekor tuh yayang sebab dia manja.. huhu. cuba teka yang mana tonchit dan yang mana yayang? hehe.


auntie farah marah mama bubuye sebaba kasi nama tak besh. End up derang di beri nama MAru and Emon. Di sebabkan tag dh pun di order. kene lang gabung nama lama and nama baru. maka, jadi lah Maru Yayang and Emon Ton Chit.. hehe(ter pk nak panggil sekor leha and sekor piah je..kan mudah...heheh)


ok laa..here the pic yang mama bubuye ada dalam simpanan.... welcome to the sengal family budak2 nakal :)





Ini bukan gambar mereka tido, ini gambar mereka kene denda

Hi, my name is Maru Yayang

Hi, my name is Emon Tonchit





Apa kata kaka bubuye??

Bubuye: mana lah mama kutip budak2 sengal ni.. Dah laa busuk, nakal pulak tuh!
p/s: macam laa awak tuh wangi sangat masa mama memula adopt kamu. Kamu lagi busuk tau