This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Sunday, May 26, 2013

3 rings hhp cat show- kisah roxy ichimieko jr

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2. Apa khabar? Kami di sini semuanya sihat 2 belaka.. mama bubuye ni selalu tenggelam timbul kan? Hahah..ok. moh kita bercerita pasal cat show lepas. Kali ni pasal Mieko pula.
Mieko diletak dlm satu carrier dgn omey. Tah apa xkena, masa nk vetting tu tetiba terbau aroma.  adui. Dh laa bulu Mieko ni agak panjang n tebal.kelam kabut kami dibuatnya. Alhamdulillah, sempat kering sikit. Dlm badan basah sikit, kami gamble bawa p vetting. Mujur vey faham. Legaaaaa..
Tgk2 list participants, kategori Mieko ramai laa pula ngam-ngam 10 ekor. Mieko satu kategory dengan Bubuye.... Kami mmg pasti yg kami sure dapat no last(kalao tak dia no last, mebi Bubuye no last.hehe) .. yer laa dia tgh moody.  Namun,  syukur Mieko dpt top 5 in all 3 rings

Wednesday, May 22, 2013

3 rings hhp cats show - kisah Nomel

Assalamualaikum my friends.  Hari ni kita cerita pasal Nomel pulak.

Keputusan untuk bawa Omey koon cats show kali ni di buat last minute. Masa tu mama bubuye terbaca post pakcu pasal kekurangan spayed cat. Mama bubuye terus tanya pasal ni and end up bubuye and nomel is on  the list for tomorrow's show. Masa tu da minta papa bubuye tlg mandikan budak2 ni tp tak sempat nk mandikan omey.hurm, jwbnya pi cat show dlm keadaan busuk2 laa omey ni

Pagi masa nak tunggu vetting,  worst case scenario yg mama bubuye xnk,  happened. .omey or mieko poo poo dlm carrier! Habis bulu2 mereka.adui. I almost give up but I always try till tak boleh. Ami omey iaitu auntie farah pun da surrender. Namun Alhamdulillah sempat vetting session.
Omey sepanjang berlangsungnya cat show, dia hanya dok menyorok dalam cat bed. Lantak laa..asal dia bahagia.

Then tibalah masanya pertandingan start. Alhamdulillah omey dpt no 1, 2 and 4. Mcm xpercaya. We all happy even penat. Mmg suke tgk rosettes yg byk2
P/s:omey dpt kangaroo hadiah dari judge! Sukeeeee

Tuesday, May 21, 2013

Wordless wednesday - #23

3 rings hhp cats show - kisah Shiro

Assalamualaikum semua. Hari ni mama bubuye nk bercerita pasal anak manja mama bubuye. Sapa lagi kalo bukan si Shiro.
Shiro ni judges pernah gelar dia 'mr grumpy'. Haha. As usual, dia ni behave masa awal2 je.asal lepas lunch, dari hensem boy jadi mr grumpy. Alhamdulillah kali ni ring 1st Shiro dpt no 1. The next ring, pas lunch. Haaa..even tak dpt no besh 2, shiro dpt no 6 and 7. Masa ni mmg dia stress.  Susah judge nk buat keje. Apa2 pun, Alhamdulillah dpt juga bawa balik rosettes.

Monday, May 20, 2013

3 rings hhp cats show - kisah Bubuye

Hurm, for last week's hhp cat show,  mama bubuye kene cerita sikit2. Today we start with Bubuye ok?
As we all know, this super diva mmg memanjang diva dia. Asal kene kurung merentan2 nk kuar.  End up kami yg stress. After simple discussion dgn auntie farah, we decided to keep her in the carrier.  And biar je bawah meja. Amekaw, senyap trus dia. Aman dunia kami.
But semua itu hanya sementara. Haishhh.  In every ring dia seboleh2 cuba tolak pintu cage. Kene dgr suara mama dia or papa dia baru dia senyap. Ada skali tu sampai terbuka2 pintu cage. Haishhh. Mujur mama bubuye sempat sampai.huhu. tp ok laa.. Bubuye tetap bawa pulang rosettes even kategory dia ada more than 10 cats.. tah..terasa 1st 2 rings, ada ngam2 10 ekor. tetiba last round macam ada additional cat..First time dia merasa. Alhamdulillah. Bubuye dapat no 6, 8 and 9
ty

Saturday, May 18, 2013

Tired..

Tired but we are happy to see this!will update the details tonight