This blog is about Bubuye and her lil bro and lil sis.

Tuesday, September 23, 2014

'Seronok'nya bila bekerja dari rumah

Suka bila dapat peluang bekerja dari rumah. Janji ada internet and boleh buat online meeting. Memang every Monday and Friday Mama Bubuye pilih untuk bekerja kat rumah. Malas nak masuk office. Hehe. Well, bila bersembang pasal VO ni kan, ramai kawan2 office cakap untuk yang takde anak-anak ni memang paling best la. Kalau ada anak2, memang best juga, tapi kekononnya yang tak de anak2 ni lagi best. Hurm, bagi Mama Bubuye, rumah ni macam akan kanak-kanak je. Everyday kene kemas rumah. kene selalu sapu sampah. Kene selalu mop. Sama je. Dengan 6 sesengal dah mampu memeningkan kepala mama. Time nak menaip, time tu la nak tido atas riba. time tu laa buat lari kijang ramai2. macam-macam.


Apapun, i am happy to be given the chances to spend my day with them. walau separuh hari tinggalkan mereka, kejap2 dok check henpon. Ni baru anak berbulus, kalau anak betul?? 

Kucing ni masing-masing ada perangai masing2. Ada yang well behave, ada yang nakal, ada yang kaki bully, ada yang kuat mengadu dan ada juga yang buat hal sendiri.Baru 6 ekor. kalau macam kawan2 yang cecah puluhan ekor tu, cemana laa gamaknya kan.

Yang 6 ekor ni pun, tak larat nak layan bulu mereka. Kadang2 terasa nak cage kan je mereka. Senang. Tapi kesian laa pula.. Cemana ya kawan2 yang lain. Ok tak kalau siang cagekan, malam je lepas dlm rumah..Bertahun jadi mama miow ni, baru ni terasa nak kurung mereka... NAKAL sangat dah ni..Haishh..


Ada tak cara nak buang bulu yang BANYAK melekat kt sofa2 ni? penat dah pakai roller ikea and vacuum barrel ni.COWAY?? macam ok tapi tak tau tahap ok nya macam mana. Boleh ke elakkan bulu melekat di sofa? takkan nak pakai sofa leather, rasanya suka sesengal tengaok 'cat scratcher' yang besar.. 

Harap ada laa otai2 dapat bagi idea



1 comment:

  1. saya pon bekerja dari rumah...best kannn

    jemput singgah http://haniqhanisalihah.blogspot.com/

    terima kasih

    ReplyDelete